Baggeren | Maritiem Nederland
Baggeren

Nederlandse Baggerindustrie

Omzet: 1,83 miljard euro (export 1,56 miljard euro)
75 bedrijven
6300 banen
Branchevereniging: Vereniging van Waterbouwers

Nederlandse baggerbedrijven worden wereldwijd gevraagd voor landaanwinningsprojecten, onderhoudswerkzaamheden aan kanalen en rivieren en voor de aanleg van havens. Typerend voor de sector is dat bedrijven van eenvoudige verplaatsers van zand zijn geëvolueerd tot vaak hoofdaannemers die ook verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld kademuren en infrastructuur aan land. Ook kent de baggerindustrie een sterke link met de offshore-industrie.

 

Groot baggercontract voor Boskalis

woensdag 18 januari 2017

Goed nieuws voor Boskalis, dat met één klus zijn orderportefeuille met bijna een half miljard euro ziet stijgen. Het bedrijf ontving een letter of intent om een grote haven in Oman aan te leggen.

Snijkopzuigers IHC voor Bangladesh

maandag 7 november 2016

Royal IHC levert DBL Dredging in Bangladesh twee snijkopzuigers met bijbehorende werkschepen. DBL Dredging is de nieuwe baggerdivisie van DBL Group in het dichtbevolkte Aziatische land aan de Golf van Bengalen.

Uitbreiding vaarweg Eemshaven van start

maandag 31 oktober 2016

Rijkswaterstaat heeft donderdag 27 oktober het startsein gegeven voor de uitbreiding en verdieping van de 42 kilometer lange vaarweg Eemshaven-Noordzee. De diepte gaat naar 15 à 16 meter. Hierdoor is deze route eind 2017 geschikt voor Panamax-schepen tot 14 meter diepgang.

Een baken van hoop

maandag 17 oktober 2016

De Zandmotor gaat langer mee dan de beoogde twintig jaar. Dat blijkt uit de eerste evaluatie vijf jaar na de aanleg, die half september werd gepresenteerd tijdens een internationale conferentie in Den Haag. De innovatieve kustversterking ter hoogte van Ter Heijde gedraagt zich grotendeels volgens verwachting, alleen in een iets lager tempo.

Partners Maritiem Nederland