Baggeren | Maritiem Nederland
Baggeren

Nederlandse Baggerindustrie

Omzet: 1,83 miljard euro (export 1,56 miljard euro)
75 bedrijven
6300 banen
Branchevereniging: Vereniging van Waterbouwers

Nederlandse baggerbedrijven worden wereldwijd gevraagd voor landaanwinningsprojecten, onderhoudswerkzaamheden aan kanalen en rivieren en voor de aanleg van havens. Typerend voor de sector is dat bedrijven van eenvoudige verplaatsers van zand zijn geëvolueerd tot vaak hoofdaannemers die ook verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld kademuren en infrastructuur aan land. Ook kent de baggerindustrie een sterke link met de offshore-industrie.

 

Wereldwijd baggeren op de binnenwateren

donderdag 23 maart 2017

Binnen drie jaar wil Royal Smals in het Brabantse Cuijk een belangrijke speler zijn in het baggeren van binnenwateren wereldwijd. Het familiebedrijf is er volgens CEO Frans van der Linden in ieder geval helemaal klaar voor. De contacten in het buitenland zijn gelegd en het bedrijf heeft zich ontwikkeld van een zand- en grindbedrijf tot een ‘multidisciplinaire natte aannemer’.

‘We willen een internationaal kennisbedrijf worden’

maandag 20 maart 2017

Was IHC altijd gericht op de productie van schepen voor de bagger- en offshore-industrie, inmiddels heeft het zich op dit terrein ontwikkeld tot een kennisbedrijf dat innovatieve oplossingen aanbiedt voor complexe vraagstukken van klanten. “Met ons wereldwijde netwerk van verkoop- en serviceorganisaties staan we nu ook veel dichter bij onze klanten. Prijs, kwaliteit maar ook snelheid zijn erg belangrijk”, vertelt Dave Vander Heyde, sinds 1 september 2016 CEO van IHC.

Natuureilanden in het Markermeer

woensdag 15 maart 2017

Nederland krijgt er een waddengebied bij. Dit keer niet in de Noordzee maar zogenaamde windwadden in het Markermeer. De contouren van het hoofdeiland zijn inmiddels zichtbaar, de rest van de kleine archipel volgt de komende jaren. Dit alles moet leiden tot natuurherstel en schoon water. Bijzonder is dat Boskalis slib uit het Markermeer gebruikt bij de bouw van de eilanden.

‘Staal is te koop, mensen zijn onbetaalbaar’

maandag 13 maart 2017

Van den Herik Sliedrecht meet met menselijke maten. Ondanks een gloednieuwe sleephopperzuiger en een dieselelektrisch kraanschip dat op stapel staat, verschuift het gesprek steeds naar kennis en expertise bij de mensen in dienst. “Het beroep van rijswerker is het mooiste dat er is.”

Partners Maritiem Nederland