Baggeren | Maritiem Nederland
Baggeren

Nederlandse Baggerindustrie

Omzet: 1,83 miljard euro (export 1,56 miljard euro)
75 bedrijven
6300 banen
Branchevereniging: Vereniging van Waterbouwers

Nederlandse baggerbedrijven worden wereldwijd gevraagd voor landaanwinningsprojecten, onderhoudswerkzaamheden aan kanalen en rivieren en voor de aanleg van havens. Typerend voor de sector is dat bedrijven van eenvoudige verplaatsers van zand zijn geëvolueerd tot vaak hoofdaannemers die ook verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld kademuren en infrastructuur aan land. Ook kent de baggerindustrie een sterke link met de offshore-industrie.

 

Dynamic Positioning voor binnenvaartschepen

dinsdag 18 juli 2017

Systemen voor dynamische positionering kennen we tot nu toe vooral uit de offshore, waar schepen veilig langszij offshore installaties moeten manoeuvreren, maar RH Marine installeerde onlangs een DP Systeem aan boord van een binnenvaartschip.

Megasnijkopzuiger Helios in de vaart

dinsdag 4 juli 2017

Boskalis heeft vorige week in de Rotterdamse haven de megasnijkopzuiger ‘Helios’ in de vaart genomen. Het is de grootste en krachtigste snijkopzuiger die Boskalis ooit ontwikkelde. DEME komt over twee jaar echter met een snijkopzuiger die nog krachtiger is.

DEME doopt Minerva

dinsdag 27 juni 2017

DEME heeft vrijdag 23 juni in Zeebrugge de sleephopperzuiger ‘Minerva’ gedoopt. Volgens de Belgische baggeraar is de Minerva het eerste door Liquefied Natural Gas (LNG) aangedreven baggerschip ter wereld.

Altijd baanbrekend in de waterbouw

dinsdag 9 mei 2017

Drie van de vier grote baggerbedrijven in Noordwest-Europa moeten toch bekennen dat ze één van die vier bedrijven voor zich moeten dulden als het gaat om een groot nieuwbouwprogramma van schepen die uitgerust zijn met LNG-motoren. “Je kunt geen windparken bouwen zonder er alles aan te doen om je eigen emissies te reduceren.”

Partners Maritiem Nederland