Nieuws

'Besmet droogdok' kan weer vooruit na brief Koolmees

woensdag 16 oktober 2019

Scheepsbouwers hebben geen tewerkstellingsvergunning meer nodig voor het inzetten van buitenlands personeel bij grote onderhoudsklussen. Op grond van de regeling internationaal handelsverkeer (2017) is toestemming van UWV voldoende, meldt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) in een brief aan de Tweede Kamer.

Jan De Nul verdiept exporthaven in Mauretanië

dinsdag 15 oktober 2019

In opdracht van mijnbouwbedrijf Société Nationale Industrielle et Minière (SNIM) is Jan De Nul begonnen met de verdieping en verbreding van het 25 km lange toegangskanaal naar de exporthaven van ijzererts Nouadhibou in Mauritanië. Na de baggerwerkzaamheden moet de haventerminal toegankelijk zijn voor schepen met een capaciteit van maximaal 250.000 ton.

Duurzame Tour opmaat naar schonere zeevaart

maandag 14 oktober 2019

Tijdens de Duurzame Tour in Rotterdam en Delfzijl brachten acht MKB-bedrijven een bezoek aan zes reders in Zuid-Holland en Groningen om hen te overtuigen van hun duurzame oplossingen. In het kader van de Green Deal heeft de Nederlandse zeescheepvaart afspraken gemaakt om snel te verduurzamen.

Vakbonden steunen bouw onderzeeboten in Nederland

zaterdag 12 oktober 2019

Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) en de vakbonden hebben een convenant ondertekend, waarin afspraken staan voor de bouw van de nieuwe Nederlandse onderzeeboten. Hierin is vastgelegd dat - onder voorbehoud van specifieke klanteisen - primair voor Nederland wordt gekozen als kennis, ontwikkel en (high-end) productie- en assemblagelocatie voor de onderzeeboten.

Nederland naar Europese Hof voor pulsverbod

vrijdag 11 oktober 2019

Minister Schouten (LNV) heeft het Europese Hof van Justitie gevraagd het verbod op pulsvisserij ongedaan te maken. “Het blijft een schande dat een meerderheid van het Parlement instemde met een totaalverbod op pulsvisserij. We zijn blij dat de minister niet bij de pakken gaat neerzitten, maar we moeten niet vergeten dat er al te veel Nederlandse vissers getroffen zijn door dit ondoordachte besluit", zegt Johan Nooitgedacht (Vissersbond).

Tweede deurkas zeesluis IJmuiden op z'n plek

vrijdag 11 oktober 2019

De tweede deurkas van de nieuwe zeesluis IJmuiden is succesvol afgezonken en ligt op zijn definitieve positie. In de deurkas van het binnenhoofd rolt straks de sluisdeur aan de kanaalzijde in en uit en is tevens plaats voor de reservedeur.

Nederlandse zeevaart pleit voor Europese Green Deal

woensdag 9 oktober 2019

De Nederlandse Green Deal Zeevaart, Binnenvaart en Havens moet een Europees vervolg krijgen als het aan de KVNR ligt. De Nederlandse reders roepen Frans Timmermans als voorgedragen uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie op om op korte termijn met de sector in gesprek te gaan om tot afspraken te komen. Daarbij moeten de hoge ambities voor CO2-reductie van de zeevaart centraal staan.

Havens en Douane voorbereid op no-deal Brexit

woensdag 9 oktober 2019

Douane, Portbase, de havenbedrijven van Rotterdam en Amsterdam en de betrokken gemeenten bereiden zich voor op een no-deal Brexit op 31 oktober. De maatregelen moeten het oponthoud als gevolg van extra douaneformaliteiten op ferryterminals van Rotterdam, Vlaardingen en IJmuiden tot een minimum beperken.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland