Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

RWS lanceert aanmeldsysteem voor bruggen en sluizen

dinsdag 26 oktober 2021

Vanaf 1 november 2021 biedt Rijkswaterstaat schippers en verladers een nieuw online aanmeldsysteem waarmee zij snel en efficiënt een brug- of sluispassage kunnen aanvragen buiten de reguliere openingstijden om. Via de website Vaarweginformatie.nl kunnen zij hun extra openingsverzoek indienen.

Defensie krijgt nieuwe snelle onderscheppingsboten

maandag 25 oktober 2021

De Koninklijke Marine kan over enkele jaren gebruikmaken van nieuwe snelle onderscheppingsboten. Een deel van FRISC’s wordt vanaf 2024 vervangen. Een ander deel wordt vernieuwd. Dit meldde minister Henk Kamp op 25 oktober aan de Tweede Kamer.

Verduurzaming grote zeehavens in hogere versnelling

vrijdag 22 oktober 2021

Op 14 oktober was Port of Rotterdam gastheer van de (virtuele) bijeenkomst van het World Ports Climate Action Program (WPCAP). Het uiteindelijke doel van dit havennetwerk is de verduurzaming van de maritieme sector om daarmee een bijdrage te leveren aan het tegengaan van het klimaatprobleem. "WPCAP krijgt steeds meer vaart en schakelt door naar een hogere versnelling", constateerde Allard Castelein, ceo van Port of Rotterdam.

Shortsea schip Wilson Jupiter maakt eerste vaart

donderdag 21 oktober 2021

Shortsea schip Wilson Jupiter maakte deze maand haar eerste vaart, van Rotterdam naar Hartlepool (VK). De nieuwe eigenaar, Lauterjung Shipmanagement GmbH & Co. KG, nam de kustvaarder op 30 september officieel over van Veka Scheepsbouw dat de Veka Bijlsma Trader 3250 afbouwde op de werf van dochteronderneming Veka Shipyard in Lemmer en de eigen werf in Werkendam.

Containeroverslag Rotterdam boven pre-corona niveau

woensdag 20 oktober 2021

Het volume van goederenoverslag in de haven van Rotterdam bedroeg in het derde kwartaal 118,5 miljoen ton. Dat is 14,6% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Tot en met het derde kwartaal bedroeg de overslag 350,1 miljoen ton, een stijging van 8,6% ten opzichte van 2020. Het volume aan overgeslagen containers is weer boven pre-corona niveau. Vooral de overslag van olieproducten, ijzererts, kolen en biomassa is flink hoger dan in dezelfde periode in 2020.

Nobian past productie aan op stabiliteit stroomnet

dinsdag 19 oktober 2021

Nobian zal de chloorproductie in zijn Rotterdamse fabriek continue automatisch aanpassen als er plotseling meer of minder stroom beschikbaar is. Het is de eerste industriële afnemer die Vattenfall helpt om het stroomnet beter in balans te houden.

Den Breejen bouwt on-spec riviercruiseschip

dinsdag 19 oktober 2021

Met Project Rheingold speelt Den Breejen Shipyard in op de markt door op speculatie een luxe riviercruiseschip te bouwen op basis van een vertrouwd platform. Het doordachte, vooruitstrevende ontwerp is nog volledig naar wens aan te passen. De korte levertijd van dit project biedt rederijen een unieke kans om hun vloot snel uit te breiden zodra de markt weer aantrekt.

RWS gunt dijkversterking Marken aan DEME en JLD

dinsdag 19 oktober 2021

Hof van Marken, een aannemerscombinatie van de Vries & van de Wiel (onderdeel DEME) en JLD Contracting, gaat de West- en Zuidkade van de dijk rond Marken buitenwaarts versterken. De werkzaamheden beginnen naar verwachting in het voorjaar van 2023.

Haven brengt nautisch saluut aan nieuwe MS Rotterdam

vrijdag 15 oktober 2021

Op 14 oktober is cruiseschip MS Rotterdam gearriveerd bij Cruise Terminal Rotterdam, onder belangstelling van talrijke Rotterdammers op de kade. Het nieuwe vlaggenschip van rederij Holland America Line ontving daarbij een nautisch saluut van patrouillevaartuigen van Havenbedrijf Rotterdam, de thuishaven van het cruiseschip.

Navo vloot zoekt oorlogsresten op Noordzee

vrijdag 15 oktober 2021

Mijnenbestrijdingsvaartuigen van de Navo bevaren vanaf de Noordzee op zoek naar explosieven uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De mijnen en bommen leveren een gevaar op voor met name de visserij. Op 13 oktober nog bracht de marine Zr.Ms. Zierikzee in stelling om voor de havenloop van Rotterdam een 1.000-ponder te ruimen. Deze was eerder opgevist door een vissersboot.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland