Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Vaarroute waddeneilanden risicovol voor containerschip

donderdag 25 juni 2020

Het Waddengebied moet beter beschermd worden tegen containerverlies op de vaarroutes die de eilanden noordelijk passeren. Uit het onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) blijkt dat de vaarroutes bij noordwesterstorm zeer risicovol zijn voor grote, brede containerschepen. Volgens de OVV is het ongewenst dat deze schepen bij storm de zuidelijke route langs de Waddenkust volgen.

Vervanging M-fregatten weer een stap dichterbij

donderdag 25 juni 2020

Het ministerie van Defensie heeft op 24 juni een belangrijke stap gezet bij de vervanging van de huidige M-fregatten. Damen, Thales en een hele keten van bedrijven die bij de bouw worden betrokken, zijn verheugd over deze stap. Ze staan te trappelen om met de bouw van de nieuwe M-fregatten voor de Nederlandse en Belgische marine te kunnen beginnen.

Nederlandse zeehavens blinken uit in duurzaamheid

donderdag 25 juni 2020

De Nederlandse zeehavens Rotterdam, Amsterdam, North Sea Port, Moerdijk en Groningen hebben gezamenlijk de ‘World Ports Sustainability Award’ gewonnen. Zij wonnen de award voor een onderzoek van de Brancheorganisatie Zeehavens (BOZ) naar OESO-richtlijnen voor zeehavens. Deze gaan over maatschappelijk verantwoord ondernemen bij het internationaal zakendoen.

Verbreding Kornwerderzand: it giet oan

woensdag 24 juni 2020

Het vernieuwen van de bruggen en verruimen van de sluis bij Kornwerderzand kan van start. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder (provincie Fryslân) hebben hiervoor op 24 juni de Bestuursovereenkomst Verruiming sluiscomplex Kornwerderzand getekend.

Barge transferium Maasvlakte operationeel

woensdag 24 juni 2020

Sinds begin juni is het Barge Transferium Maasvlakte (BTM) op de ECT Delta terminal operationeel. Het BTM is een samenwerking tussen Hutchison Ports ECT Rotterdam en een consortium van inland terminals en barge operators.

Project Houtribdijk nieuw staaltje 'bouwen met natuur'

dinsdag 23 juni 2020

De oplevering van de versterkte Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen is een nieuwe mijlpaal in het kader van 'bouwen met de natuur'. Aan de kant van Enkhuizen is de dijk versterkt met in totaal 10 miljoen m3 aan zandpakketten, afkomstig van het naastgelegen Markermeer. Nergens anders ter wereld zijn brede zandoevers eerder toegepast in een zoetwatergebied zonder eb en vloed.

Jan De Nul installeert stroomkabel Kreta-Griekenland

maandag 22 juni 2020

In opdracht van de Griekse netneheerder ADMIE slaan Jan De Nul Group en Hellenic Cables de handen in elkaar om tussen Kreta en de Griekse regio Peloponnesos een onderzeese stroomkabel te leggen en nadien af te dekken. Met ruim 135 km is dit een van de langste onderzeese stroomkabels ter wereld.

Nederlandse hoofdrol in Duits fregattenproject MKS-180

vrijdag 19 juni 2020

Damen Shipyards en het ‘Bundesamt fur Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr’ hebben vandaag het contract ondertekend voor de bouw van vier MKS-180 fregatten. De fregatten zijn bestemd voor de Duitse marine. Damen is hoofdaannemer voor dit complexe project dat, samen met partners Blohm+Voss en Thales, voornamelijk in Duitsland wordt uitgevoerd.

Europese steun voor onderzoek vervoer op afstand

vrijdag 19 juni 2020

De Europese Unie stelt 10 miljoen euro beschikbaar voor het internationale onderzoeksproject 5G-Blueprint. Doel van het project is te onderzoeken hoe met behulp van besturing op afstand transport en logistiek – ook grensoverschrijdend – efficiënter kan verlopen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland