Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Zelfstandig door de gracht

donderdag 4 november 2021

In vijf jaar tijd is het Roboat project uitgegroeid van kleine prototypen (90 bij 45 cm) die rondvoeren in het zwembad van MIT, naar twee full scale (4 bij 2 m) boten die tijdens een demo eind oktober autonoom door de Amsterdamse grachten voeren.

Ruimte voor de reservedeur

donderdag 4 november 2021

De Zeesluis IJmuiden is met zijn afmetingen van 70 m breed en 500 m lang de grootste zeesluis ter wereld. Toch lijkt het of je pas op deze foto goed ziet hoe immens groot dat is.

Maritime Awards Gala 2021, de winnaars

woensdag 3 november 2021

Na het afgelaste gala in 2020 vond op 1 november weer het enige echte Maritime Awards Gala plaats. Ruim 700 professionals waren aanwezig in de Doelen in Rotterdam om de innovaties van de maritieme sector te vieren. Demcon Unmanned Systems, Lex Keuning, Damen, Noah Stam en het RIVM sleepten de awards in de wacht.

Amsterdam kleurt groen met elektrische patrouilleboten

dinsdag 2 november 2021

Bij het Scheepvaartmuseum in het maritieme hart van Amsterdam zijn drie volledig elektrische Damen Patrol Vessels gedoopt. Twee van de schepen, de Waterpieper en Waterhoen, zijn gebouwd in opdracht van de gemeente Amsterdam, patrouilleschip P55 voor de Politie Eenheid Amsterdam.

TNO opent Bouwinnovatie Lab

dinsdag 2 november 2021

Begin oktober heeft TNO in Delft zijn Bouwinnovatie Lab geopend: 2700 m2 onderzoeksruimte in een fonkelnieuw pand met translucente gevelpanelen, dat toepasselijk op een bouwkavel in de weilanden naast de A13 staat. Het laboratorium omvat een bonte verzameling installaties, waar onderzoek gedaan kan worden voor wegenbouw, binnenklimaat, warmtepompen, schadeonderzoek, bouwmaterialen, constructies met speciale aandacht voor bouwen op zee.

RIVM ontvangt Maritime KVNR Shipping Award 2021

dinsdag 2 november 2021

Het RIVM heeft de Maritime KVNR Shipping Award 2021 gewonnen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ontvangt de onderscheiding voor de rol die het heeft gespeeld in het realiseren van het Nederlands vaccinatieprogramma voor zeevarenden. RIVM-projectleider Nils van der Kolk ontving de Maritime Award tijdens het Maritime Awards Gala uit handen van KVNR-directeur en juryvoorzitter Annet Koster.

Meer tijd nodig voor vervanging onderzeeboten

maandag 1 november 2021

De vervanging van de vier Walrusklasse-onderzeeboten duurt langer dan verwacht. De gesprekken met kandidaat-werven gaan minder snel dan gehoopt en leveren nog niet de gewenste informatie op. Hierdoor treedt een verschuiving op in de planning. Dat schrijft minister Henk Kamp (Defensie) aan de Kamer.

Industrie zet in op innovatieve batterijtechnologie

maandag 1 november 2021

Een consortium van bedrijven, kennisinstellingen en brancheorganisaties heeft het Battery Competence Center opgezet. Het nieuwe innovatieprogramma wil kennis en competenties opbouwen op het vlak van batterijtechnologie en de concurrentiepositie van de Nederlandse maakindustrie versterken. De deelnemende bedrijven - Daf Trucks, VDL en Damen Shipyards - zetten volop in op het elektrificeren van hun voer- en vaartuigen.

Future Proof Shipping bouwt meer waterstofschepen

woensdag 27 oktober 2021

Future Proof Shipping heeft onlangs de containerschepen 'FPS Rijn' en 'FPS Waal' aangekocht om deze toe te voegen aan haar binnenvaartvloot. De twee containerschepen worden net als het eerste schip 'FPS Maas' omgebouwd tot waterstofschip.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland