Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Jan De Nul installeert eerste turbine windpark Taiwan

donderdag 17 september 2020

Het offshore installatieschip Taillevent van Jan De Nul Group heeft de eerste turbine voor het Taiwanese windmolenpark van Taiwan Power Company op zee geïnstalleerd. De bouw van het windpark vindt plaats in een regio waar tyfoons heel frequent voorkomen. Hitachi ontwierp hiervoor een windbestendige windturbine.

Minister vervroegt onderhoud vaarwegen en dijken

woensdag 16 september 2020

Minister van Nieuwenhuizen (IenW) stelt ruim een half miljard euro versneld beschikbaar om eerder dan gepland onderhoud uit te voeren aan de Rijksinfrastructuur. Dit bedrag komt bovenop de 265 miljoen euro die zij eerder al heeft uitgetrokken voor het onderhoud van bruggen, tunnels en sluizen die in de decennia na de oorlog zijn gebouwd en toe zijn aan een opknapbeurt. Rijkswaterstaat overlegt met de bouwsector welke werkzaamheden op korte termijn kunnen worden uitgevoerd.

Kabinet zet in op intensivering Deltaprogramma

woensdag 16 september 2020

Werken aan waterveiligheid, zoetwaterbeschikbaarheid en ruimtelijke adaptatie staat centraal in het herijkte Deltaprogramma dat op 15 september is aangeboden aan de Tweede Kamer. Het Deltaprogramma 2021 is onder de regie van deltacommissaris Peter Glas en in samenwerking met de waterschappen, de gemeenten, de provincies en het Rijk tot stand gekomen.

Offshore Energy gaat door, deels in digitale vorm

woensdag 16 september 2020

Nadat de afgelasting van de beurs Maritime Industry die van 13 t/m 15 oktober zou plaatsvinden, maakt Navingo bekend dat Offshore Energy en het Career Event op 27 en 28 oktober doorgaan in aangepaste vorm. De aangepaste opzet is 'coronaproof' volgens de organisator en bestaat uit een combinatie van een virtuele omgeving én activiteiten in RAI Amsterdam.

Twee drugsvangsten in drie dagen in Caribisch gebied

woensdag 16 september 2020

In drie dagen tijd heeft het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen twee drugstransporten in de Caribische Zee onderschept. De eerste keer ging het om een partij van 455 kg. In het tweede geval wist het patrouilleschip een go-fast tot stoppen te dwingen met 465 kg cocaïne aan boord.

Oester- en mosselkweek in Belgische windparken op zee

dinsdag 15 september 2020

De kweek van zeewier en schelpdieren in de Belgische Noordzee is op biologisch vlak haalbaar, zo blijkt uit onderzoek van de UGent, ILVO en een aantal Belgische bedrijven. De economische haalbaarheid hangt af van het oplossen van technische uitdagingen. Na twee jaar van experimenteren en onderzoek zijn de resultaten beschikbaar van onderzoeksprojecten naar aquacultuur op twee locaties: dichtbij de kust van Nieuwpoort (oesters, zeewier en sint-jacobsschelpen) en in de Belgische windparken op zee (mosselen).

Na vier vette jaren zakt winst kottervisserij weg

maandag 14 september 2020

Na vier vette jaren komt er een einde aan de goede verdiensten van de Nederlandse kottervisserij. De sector sloot 2019 af met een resultaat van 16 miljoen euro, een stuk lager dan het langjarig gemiddelde van 33 miljoen euro. Een fors afgenomen opbrengst, 234 miljoen euro in 2019 tegenover 305 miljoen euro in 2018, is de voornaamste oorzaak van de teruggelopen resultaten.

Van Oord installeert geotubes voor Vismigratierivier

donderdag 10 september 2020

Van Oord heeft voor het eerst 'geotubes' gebruikt voor het bouwen van een dam. In opdracht van de Provincie Fryslân heeft de maritieme aannemer vijf zogenoemde Atlantis tubes geïnstalleerd in het IJsselmeer bij Kornwerderzand. De 340 meter lange dam is onderdeel van de bouwactiviteiten voor de Vismigratierivier.

Rijk en regio investeren in project Meanderende Maas

dinsdag 8 september 2020

Rijk en regio gaan 235 miljoen euro investeren in maatregelen voor de veiligheid en kwaliteit van de meanderende Maas tussen Ravenstein en Lith. De versterking van de ruim 26 km lange Maasdijk aan de Brabantse zijde in combinatie met ruimte voor de Maas aan Gelderse én Brabantse zijde, biedt kansen voor nieuwe natuur, recreatie en economie. Minister Cora van Nieuwenhuizen (IenW), waterschap Aa en Maas en overige partijen maakten de plannen op 7 september bekend.

Flying Focus lanceert Zeelandkalender

vrijdag 4 september 2020

Luchtfotobedrijf Flying Focus maakt al ruim 25 jaar een breed assortiment maritieme jaarkalenders. Voor het eerst verschijnt nu een Zeelandkalender, met prachtige luchtopnamen van deze waterrijke provincie.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland