Nieuws

NMT werkt aan coronaplan maritieme maakindustrie

vrijdag 17 april 2020

NMT werkt aan een sectorbreed coronaplan en -protocol voor de 'anderhalve-meter-economie'. In het coronaplan, dat moet worden goedgekeurd worden door een beoordelingscommissie, moeten zaken komen te staan die te maken hebben met afstand houden, hygiëne, beschermingsmaatregelen en gedragsbeïnvloeding.

Haven Rotterdam hard getroffen door coronacrisis

donderdag 16 april 2020

In het eerste kwartaal is de haven van Rotterdam hard getroffen door de impact van vraaguitval door de coronacrisis. De overslag daalde met 9,3 procent tot 112,4 miljoen ton. Vanaf april zal de impact echt duidelijk worden. "Een afname van het overslagvolume tussen 10 en 20 procent op jaarbasis lijkt zeer waarschijnlijk", zegt CEO Allard Castelein.

Voldoende opslagcapaciteit in Rotterdamse haven

woensdag 15 april 2020

Ondanks de crisis is er voldoende ruimte voor de opslag van goederen en containers in de Rotterdamse haven en in het achterland. Door de crisis wordt verwacht dat langere opslag nodig is als gevolg van minder productie en consumptie. De beschikbare ruimte wordt door diverse partijen aangeboden.

Aanbesteding verruiming zijtak Twentekanaal

woensdag 15 april 2020

In september 2019 is Rijkswaterstaat begonnen met de aanbesteding voor het project 'Opwaardering Twentekanalen'. Omdat de verruiming van de zijtak naar Almelo het meest ingrijpend is, is daarvoor een apart projectplan ingediend. Vanaf 1 april ligt het projectplan Waterwet Zijtak ter inzage.

Derde generatie Roodenburg aan roer Huisman

vrijdag 10 april 2020

David Roodenburg, de derde generatie van de familie Roodenburg binnen het bedrijf, is benoemd tot de nieuwe CEO van Huisman. Zijn vader Joop Roodenburg bouwde het bedrijf uit tot een gerenommeerde multinational in zware constructie installaties. Voormalig CEO Theo Bruijninckx blijft actief als CFO van Huisman.

Nieuwe loodstender 'Mira' gedoopt

donderdag 9 april 2020

Op de werf van Next Generation Shipyard is op 2 april de nieuwe loodstender 'Mira' gedoopt. Doopvrouw Annebel de Deugd (interim manager vlootbeheer Nederlands Loodswezen) sloeg de champagnefles kapot tegen de boeg.

Geslaagde toeteractie in haven Rotterdam

donderdag 9 april 2020

Vele tientallen schepen hebben woensdag 8 april meegedaan aan de toeteractie in de Rotterdamse haven. Het getoeter van schepen was kilometers rond de Rotterdamse haven en het centrum van de Maasstad te horen.

Nieuwe klus voor Pioneering Spirit in Valhall-veld

woensdag 8 april 2020

In opdracht van Aker BP gaat Allseas verschillende topsides en jackets uit het Valhall-veld in het Noorse deel van de Noordzee verwijderen. Het contract is onderdeel van de raamovereenkomst uit 2017 met Allseas om transport-, installatie- en verwijderingsdiensten voor het Valhall-olieveld te leveren.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland