Nieuws

Nederlandse zeevaart pleit voor Europese Green Deal

woensdag 9 oktober 2019

De Nederlandse Green Deal Zeevaart, Binnenvaart en Havens moet een Europees vervolg krijgen als het aan de KVNR ligt. De Nederlandse reders roepen Frans Timmermans als voorgedragen uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie op om op korte termijn met de sector in gesprek te gaan om tot afspraken te komen. Daarbij moeten de hoge ambities voor CO2-reductie van de zeevaart centraal staan.

Havens en Douane voorbereid op no-deal Brexit

woensdag 9 oktober 2019

Douane, Portbase, de havenbedrijven van Rotterdam en Amsterdam en de betrokken gemeenten bereiden zich voor op een no-deal Brexit op 31 oktober. De maatregelen moeten het oponthoud als gevolg van extra douaneformaliteiten op ferryterminals van Rotterdam, Vlaardingen en IJmuiden tot een minimum beperken.

Rutte maakt kennis met eerste elektrische sleepboot

dinsdag 8 oktober 2019

Tijdens zijn bezoek aan Nieuw-Zeeland heeft premier Rutte zich in de haven van Auckland laten informeren in de haven van Auckland (Nieuw-Zeeland) laten informeren over de bouw van de eerste volledig elektrische sleepboot ter wereld. Damen Shipyards is een van de partijen die bij het project zijn betrokken.

Rotterdam lanceert track&trace voor containers

woensdag 2 oktober 2019

Via de applicatie 'Boxinsider' van Havenbedrijf Rotterdam kunnen verladers en expediteurs elk moment zien waar hun containers zich bevinden. Niet alleen veel betrouwbaarder, maar ook veel gebruiksvriendelijker en efficiënter dan het zelf achterhalen van informatie via allerlei bronnen.

Vertrek superjachtwerven is aderlating voor Hiswa

maandag 30 september 2019

Het aanstaande vertrek van een aantal grote superjachtbouwers en leveranciers is een gevoelige aderlating voor Hiswa Holland Yachting Group. "Met het wegvallen van een belangrijk deel van deze bedrijven kan het exportpakket 'Think Yachts Think Holland' en de diverse campagneonderdelen niet meer worden uitgevoerd."

Port of Amsterdam krijgt nieuwe havenmeester

maandag 30 september 2019

Milembe Mateyo is met ingang van 1 november benoemd tot Havenmeester van Amsterdam, Rijkshavenmeester Noordzeekanaal en directeur Centraal Nautisch Beheer. Zij geeft leiding aan de Divisie Havenmeester (DHM), die met 180 medewerkers de nautische taken van Port of Amsterdam uitvoert.

IHC verkoopt voor 100 miljoen euro aan dredgers

donderdag 26 september 2019

Voor verschillende klanten in Afrika en Azië gaat Royal IHC Beagle cutter suction dredgers (csd's) en een Easydredge trailing suction hopper dredger (tshd) leveren. De levering van de gestandaardiseerde baggerschepen is goed voor een totale omzet van 100 miljoen euro

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland