Nieuws

KNRM vaker in touw voor binnenvaart en koopvaardij

woensdag 15 januari 2020

In 2019 zijn de vrijwilligers van de KNRM 2.458 keer uitgevaren en werden 4.258 mensen gered of geholpen. Het aantal komt overeen met het gemiddelde van de laatste jaren. Opvallend is de stijging van het aantal acties ten behoeve van binnenvaart en koopvaardij.

Damen: 80 procent marine-order komt toe aan Duitsland

dinsdag 14 januari 2020

Damen Shipyards is "uitermate trots en tevreden" met het verwerven van de order van het Duitse ministerie van Defensie voor de bouw van ten minste vier 'Multi-Purpose Combat Ship MKS 180'-fregatten. De hoofdaannemer van het Nederlands-Duitse consortium wil "tachtig procent van de totale netto-investering in Duitsland besteden".

ING voorziet matige groei Nederlandse scheepvaart

dinsdag 14 januari 2020

Er zijn signalen dat 2020 een beter jaar voor de wereldhandel wordt dan 2019, al blijft de afloop van het handelsconflict - en daarmee het volume van de zeevaart - onzeker. De binnenvaart kan profiteren van het aantrekken van de Duitse economie. In haar Outlook 2020 verwacht ING een lichte groei van 0,5 procent voor de Nederlandse scheepvaart als geheel.

Damen verwerft grootste fregatten-order ooit

dinsdag 14 januari 2020

Damen Shipyards en de Duitse scheepswerf Blohm + Voss gaan vier nieuwe MKS 180-fregatten bouwen. Dit maakte de Duitse staatssecretaris van Defensie Peter Tauber bekend in een brief aan de Bundestag. Damen is de leider van het consortium dat de grootste Duitse marineorder met een waarde van 5,3 miljard euro binnenhaalt.

Renovatie sluizencomplex Harelbeke voltooid

maandag 13 januari 2020

Met de voltooiing van de Leiewerken rond het stuwsluiscomplex in Harelbeke is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de vernieuwing van de vaarwegroute tussen Seine-bekken en Schelde-mond. De Tijdelijke Handelsvennootschap (THV) Leieland van aannemersbedrijven Jan De Nul, Herbosch-Kiere, Engie Fabricom en Aelterman tekende voor het ontwerp en de uitvoering van de werken.

Amsterdam profileert zich als energiehaven

maandag 13 januari 2020

Vooral door de groei van de overslag in olieproducten (+ 5 procent) en kolen (+ 18 procent) heeft Port of Amsterdam zijn positie als grootste energiehaven van Europa versterkt in 2019. De haven als geheel boekte een recordoverslag van 86,3 miljoen ton.

Damen voorop in onderzoek emissieloze mosselteelt

vrijdag 10 januari 2020

Onder leiding van Damen Maaskant Shipyards Stellendam start een onderzoeksproject naar hybride en volledig elektrische voortstuwing in de Nederlandse mosselsector. Het project 'Aquaculture' is een gezamenlijk initiatief van Damen, kwekers, toeleveranciers en dienstverleners in de Nederlandse mosselteelt.

Hatenboer opent kantoor in Dubai

vrijdag 10 januari 2020

Hatenboer-Neptunus opent een kantoor in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Het initiatief volgt op veelbelovende, actuele ontwikkelingen in de maritieme industrie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, en de belangrijke rol die de stad Dubai daarin speelt.

Dode na drinken schoonmaakmiddel aan boord FPSO

donderdag 9 januari 2020

Door het drinken van schoonmaakmiddel hebben zes Braziliaanse medewerkers aan boord van een nieuwe FPSO voor Petrobras een methanolvergiftiging opgelopen. De Bokalift Vanguard, die de FPSO vervoert van de werf in Qingdao naar Brazilië, maakte een tussenstop in Zuid-Afrika. Daar werden de vergiftigde werknemers aan land gezet. Eén van hen heeft het niet overleefd.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland