Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

WiSP2-project wil meer animo voor windvoortstuwing

maandag 21 juni 2021

Het Wageningse onderzoeksinstituut Marin en het American Bureau of Shipping (ABS) hebben het WiSP2 Joint Industry Project gelanceerd om windvoortstuwing in de scheepvaart niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk de ‘wind in de zeilen’ te geven.

Jan De Nul voltooit installatie turbines Kriegers Flak

maandag 21 juni 2021

Jan De Nul heeft de installatie van windturbines op Kriegers Flak, het grootste offshore windmolenpark van Denemarken, voltooid. Het uitdagende zeebodemprofiel hield het jack-up installatieschip Vole au vent niet tegen om in totaal 72 turbines van elk 8,4 MW te installeren.

Batteries included. Mijlpaal elektrische sleepboot Damen

vrijdag 18 juni 2021

Damen Shipyards heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in de bouw van haar eerste volledig elektrische Reversed Stern Drive (RSD) sleepboot. Damen bouwt de RSD-E Tug 2513, koosnaam: Sparky, voor de Nieuw-Zeelandse havens van Auckland. Op de Song Cam Shipyard in Vietnam zijn de batterijen van de sleepboot geïnstalleerd.

Beschadigde pomp Gemaal IJmuiden weer operationeel

vrijdag 18 juni 2021

Sinds deze week is pomp 5 van Gemaal IJmuiden weer in staat om water naar zee af te voeren via het Noordzeekanaal. Het afgelopen jaar was de pomp buiten gebruik door een beschadigde rotor, een onderdeel van het draaiende deel van de elektromotor. Rijkswaterstaat gaat een deel van de 34 tijdelijke pompen die ter dienden nu weer demonteren.

Hussein Tantawy kan aan slag voor Suez Canal Authority

vrijdag 18 juni 2021

Royal IHC heeft de cutter suction dredger Hussein Tantawy officieel overgedragen aan de Suez Canal Authority (SCA). Deze mijlpaal markeert een belangrijk moment in de samenwerking tussen IHC en SCA nu de bouw van de twee zusterschepen, volledig volgens ontwerpspecificaties, is afgerond.

Eerste Hollandse Nieuwe voor medewerkers GGD

dinsdag 15 juni 2021

Op 15 juni is het eerste vaatje Hollandse Nieuwe aangeboden aan voorzitter André Rouvoet van GGD Nederland, als blijk van waardering voor alle vaccinatiemedewerkers die de afgelopen maanden in touw waren. Bij de vaccinatielocatie Haaglanden luidde het Nederlands Visbureau hiermee de start in van het nieuwe haringseizoen.

EST Floattech treedt toe tot Green Award netwerk

dinsdag 15 juni 2021

EST Floattech, producent van lithiumbatterijen en -batterijsystemen, treedt als incentive provider toe tot het Green Award netwerk. Green Award is een keurmerk voor schepen die voldoen aan hoge eisen op het gebied van milieu en veiligheid. Met een lithiumbatterijpakket van EST Floattech kunnen schepen een Green Award Platinum Label behalen. Dit wordt uitgereikt als sprake is van emissieloos varen.

Nieuwe Fast Crew Supplier voor Pioneering Spirit

dinsdag 15 juni 2021

Op 14 juni leverde Damen Shipyards Group een Fast Crew Supplier 1605 aan Allseas ter ondersteuning van de Pioneering Spirit, het grootste installatieschip ter wereld. De Ricochet zal snelle bemannings- en personeelstransfers van en naar het schip uitvoeren.

Catamarans Rederij Doeksen zijn klaar voor bio-LNG

dinsdag 15 juni 2021

Op 14 juni bracht demissionair staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur & Waterstaat) een werkbezoek aan Rederij Doeksen te Harlingen. In 2020 heeft Doeksen twee nieuwe veerboten in de vaart genomen die op LNG varen. Het ministerie is blij met deze stap en helemaal met de aankondiging dat ook de transitie naar varen op bio-LNG nu echt op de agenda staat.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland