Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Minister bezoekt project Markermeerdijken

dinsdag 7 juli 2020

Minister Cora van Nieuwenhuizen was met Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, op bezoek bij de Alliantie Markermeerdijken. Het werkbezoek aan de uitvoering van de dijkversterking vond plaats in het kader van de ‘doorbouwers’-campagne van Bouwend Nederland die aandacht vraagt voor het belang van veilig en verantwoord doorbouwen in tijden van corona.

Damen levert vijf e-ferries aan Arriva Kopenhagen

dinsdag 7 juli 2020

Damen heeft vijf elektrisch aangedreven ferries van het type 2306 E3 afgeleverd aan Arriva Denemarken in Kopenhagen. Arriva exploiteert de schepen namens het Deense OV-agentschap Movia. De schepen zijn gebaseerd op de E3-filosofie van Damen: environmental friendly, efficiënt in gebruik en economisch levensvatbaar.

Een vijfde van oceaan in kaart

dinsdag 7 juli 2020

Dankzij een internationaal samenwerkingsverband is 19 % van de oceaanbodem in kaart gebracht met een resolutie van 100 bij 100 m. Toen het Nippon Foundation-GEBCO Seabed 2030 Project drie jaar geleden begon was slechts 6 % bekend. In het afgelopen jaar is er 14,5 miljoen km2 (tweemaal Australië) bijgekomen. Het doel is 2030 de hele oceaan te dekken.

'Aanpassing PFAS-beleid is eerste stap in goede richting'

maandag 6 juli 2020

De Vereniging van Waterbouwers is tevreden dat de staatssecretaris Stientje van Veldhoven (IenW) de belangen van de branche erkent en de detectielimiet loslaat voor alle diepe plassen en oppervlaktewateren. Dankzij de aanpassing van het PFAS-beleid kunnen de orderportefeuilles van waterbouwers weer gevuld worden.

Kijk hoe modern onze sector is

maandag 6 juli 2020

Ruim twee jaar staat Annet Koster aan het roer van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR). Leden signaleren dat er een frisse wind waait. De directeur is trots dat de zeevaart als sector steeds zichtbaarder is. Sinds de coronacrisis staat ze vrijwel elke week de landelijke en internationale media te woord.

Haven Amsterdam gaat richting 250.000 m2 zonnedak

woensdag 1 juli 2020

Vanaf juni 2020 ligt er 120.000 vierkante meter aan zonnepanelen in de Amsterdamse haven. Dit komt overeen met 18 voetbalvelden en levert elektriciteit op voor zo’n 6.000 huishoudens. In 2024 moet er 250.000 vierkante meter aan zonnepanelen op de daken van bedrijven in de haven liggen.

Uitgraven sluiskolk nieuwe zeesluis IJmuiden van start

dinsdag 30 juni 2020

In opdracht van Rijkswaterstaat is Van Oord begonnen met het uitgraven van de sluiskolk van de nieuwe zeesluis in IJmuiden. De sluiskolk, het gedeelte van de sluis waar straks de schepen varen, ligt nu nog vol met zand. De komende maanden wordt hier 600.000 m3 zand verwijderd om te komen tot een diepte van 18 meter.

PortXL presenteert 22 veelbelovende initiatieven

dinsdag 30 juni 2020

Tijdens de vijfde editie van het maritieme acceleratieprogamma PortXL werden 22 veelbelovende initiatieven klaargestoomd voor een vliegende start op de markt. Innovatieve start-ups en scale-ups vanuit de hele wereld namen deel aan het 100 dagen durende programma dat dit jaar - in verband met corona - online plaatsvond.

Slingeren, dompen, groen water en brekende golven

vrijdag 26 juni 2020

In opdracht van de Onderzoeksraad voor Veiligheid deden Deltares en Marin onderzoek naar het containerverlies van de MSC Zoë ten noorden van de Waddeneilanden in de nacht van 1 op 2 januari 2019. Het containerverlies ontstond door een combinatie van slingeren, dompen, groen-water klappen en brekende golven. De vraag is hoe dit in de toekomst is te voorkomen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland