Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

En de Havenman/vrouw van het jaar is... Annet Koster!

maandag 14 december 2020

Annet Koster, directeur van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) is gekozen tot Havenvrouw van het Jaar 2020. Na Mai Elmar (directeur Cruise Port Rotterdam) is Koster pas de tweede vrouw in veertig jaar die Stichting Havenman/vrouw van het jaar de onderscheiding toekent.

Containerschip met recorddiepgang bezoekt Rotterdam

maandag 14 december 2020

Op 11 december vertrok de 'Marie Maersk' bij containerterminal APMT 2 in de Amaliahaven met een recorddiepgang van 17,4 meter. Containerschepen met deze diepgang dirigeert Havenbedrijf Rotterdam naar de Eurogeul, een verdiepte geul in de Noordzee met een gegarandeerde diepte van 25 meter.

Van Oord legt fundaties en kabels voor windpark Sofia

donderdag 10 december 2020

RWE heeft Van Oord geselecteerd als preferred supplier voor de engineering, inkoop, bouw en installatie (EPCI) van de monopile fundaties en verbindingskabels voor het offshore windpark Sofia. Met een opgesteld vermogen van 1,4 GW is het windpark op de Doggersbank midden op de Noordzee een van ’s werelds grootste offshore windprojecten.

Concordia Damen bestelt 120 gensets bij MAN Rollo

woensdag 9 december 2020

Concordia Damen heeft tachtig LNG generatorsets en veertig diesel generatorsets besteld bij motorenfabrikant MAN Rollo. De gensets zijn bedoeld voor de veertig nieuwe binnenvaartschepen van het type Parsifal die Concordia Damen de komende vier jaar gaat bouwen.

Natuurlijke kustbescherming stikt door plastic afval

dinsdag 8 december 2020

Mangrovebossen vormen een goedkope, natuurlijke verdedigingslinie voor de noordkust van Java en de mensen die er wonen. Er verzamelt zich echter zoveel plastic afval in de mangroves dat de bomen er langzaamaan in stikken. Na jaren van veldwerk en experimenteren concludeert NIOZ-onderzoeker Celine van Bijsterveldt in Science of the Total Environment dat behoud van deze kustbescherming hand in hand moet gaan met de aanpak van het plastic zwerfvuil.

Bouw grootste groene waterstoffabriek dichterbij

dinsdag 8 december 2020

De deelname van het Duitse RWE en Noorse Equinor aan het NortH2-project van Gasunie, Groningen Seaports en Shell Nederland brengt de bouw van het grootste groene waterstoffabriek van Europa een stap dichterbij. Het project moet leiden tot 8 tot 10 megaton CO₂-reductie per jaar in 2040.

Twee Nederlandse infrastructuurklussen voor Boskalis

maandag 7 december 2020

Boskalis heeft in Nederland twee infrastructuurprojecten aangenomen met een gecombineerde contractwaarde van 75 miljoen euro. Naast de bouw van een nieuwe overnachtingshaven bij Spijk aan de Waal gaat het om de herinrichting van de provinciale weg N241 in Noord-Holland.

Damen snijdt staal voor combat support ship

donderdag 3 december 2020

Op 2 december werd bij Damen Shipyards Galati, Roemenië, het eerste staal gesneden voor het Combat Support Ship (CSS) Den Helder van de Koninklijke Marine. Met het oog op de voortgang van het project in deze uitdagende tijd haalde de scheepsbouwer dit moment ruim twee maanden naar voren.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland