Nieuws

Gratis walstroom voor kustvaarders in proef Parkkade

woensdag 22 januari 2020

Om rederijen te stimuleren om mee te doen aan de proef mobiele walstroom aan de Parkkade in Rotterdam, krijgen aanmerende kustvaarders de elektriciteit gratis. Gebruik van walstroom zorgt voor minder luchtvervuiling en minder geluidshinder omdat schepen hun dieselgeneratoren niet hoeven te gebruiken.

Grootanker voor Deltalinqs-voorzitter Steven Lak

dinsdag 21 januari 2020

Tijdens het twintigste Jaardiner van Deltalinqs heeft vertrekkend voorzitter Steven Lak het Grootanker van de Haven van Rotterdam ontvangen. Lak ontving de onderscheiding als dank voor zijn langjarige inzet voor het Rotterdamse havenbedrijfsleven.

Speerpunten voor inzet Kustwacht in Caribisch Gebied

maandag 20 januari 2020

Versterking van het (maritiem) Intelligence Gestuurd Politieoptreden, integriteitsbeleid en de samenwerking met partners als justitie en politie. Dat zijn enkele van de speerpunten voor 2020 voor de Kustwacht Caribisch Gebied. Het tegengaan van drugssmokkel en illegale migratie, vooral uit Venezuela, staan eveneens hoog op de agenda, net als de search and rescue-taak.

Landwinning in Angola hoofdpijnproject voor Van Oord

maandag 20 januari 2020

Maritieme aannemer Van Oord is 'wakker geschud' door publicaties in het Financieele Dagblad en Trouw over het Marginal da Corimba-project in Angola. De twee kranten tonen hierin aan dat in 2013 naar schatting 3.000 families met geweld van hun land zijn verdreven. Naar eigen zeggen was Van Oord niet op de hoogte van de verdrijving van de families toen het bedrijf eind 2016 als hoofdaannemer de opdracht kreeg voor het project. In een verklaring op de website zegt Van Oord "steeds conform de geldende standaarden en afspraken met de overheid van Nederland en Angola te hebben geacteerd, op basis van de beschikbare informatie".

Van Oord betreedt Japanse offshore windmarkt met NYK

vrijdag 17 januari 2020

Maritieme aannemer Van Oord en scheepseigenaar NYK willen samen een vloot van installatieschepen voor de offshore windsector gaan exploiteren onder Japanse vlag. Met de samenwerking sorteren Van Oord en NYK voor op de verwachte vraag naar offshore windprojecten in Japan.

Havenbedrijf introduceert bunkervergunning per 2021

vrijdag 17 januari 2020

Op de jaarlijkse persconferentie over de nautische jaarcijfers van Havenbedrijf Rotterdam bewaarde havenmeester René de Vries het nieuws voor het laatst. Rotterdam gaat in samenwerking met de collega-havenbedrijven van Antwerpen en waarschijnlijk ook Amsterdam per 1 januari 2021 een 'bunkervergunning' invoeren voor leveranciers van bunkerbrandstoffen voor de zeevaart.

KNRM vaker in touw voor binnenvaart en koopvaardij

woensdag 15 januari 2020

In 2019 zijn de vrijwilligers van de KNRM 2.458 keer uitgevaren en werden 4.258 mensen gered of geholpen. Het aantal komt overeen met het gemiddelde van de laatste jaren. Opvallend is de stijging van het aantal acties ten behoeve van binnenvaart en koopvaardij.

Damen: 80 procent marine-order komt toe aan Duitsland

dinsdag 14 januari 2020

Damen Shipyards is "uitermate trots en tevreden" met het verwerven van de order van het Duitse ministerie van Defensie voor de bouw van ten minste vier 'Multi-Purpose Combat Ship MKS 180'-fregatten. De hoofdaannemer van het Nederlands-Duitse consortium wil "tachtig procent van de totale netto-investering in Duitsland besteden".

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland