Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Meubels uit scheepsafval voor Google Eemshaven

woensdag 16 december 2020

De Nederlandse bedrijven Bek & Verburg, Impact Recycling en Dunia Design hebben met Groningen Seaports de handen ineen geslagen om van afvalplastic stijlvolle meubels te maken. Het datacenter van Google in het havengebied is de eerste afnemer van de uit havenafvalplastic uit de Eemshaven vervaardigde meubels.

Selectieve onttrekking zout water in Noordzeekanaal

woensdag 16 december 2020

Met de komst van Zeesluis IJmuiden stroomt straks meer zout water het Noordzeekanaal in. Te veel zout water in het kanaal heeft negatieve effecten op de natuur, land- en tuinbouw en de drinkwatervoorziening. Om dat te voorkomen maakt Rijkswaterstaat gebruik van 'selectieve onttrekking' van zout water.

Geen ontkomen meer aan Brexit in haven Rotterdam

dinsdag 15 december 2020

Terwijl de klok voor de Brexit-onderhandelaars doortikt tot de ultieme deadline, bereiden Havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat zich voor op verschillende scenario's. Sinds 15 december zijn bufferparkeerlocaties ingericht voor vrachtwagenchauffeurs op weg naar het Verenigd Koninkrijk die hun papieren nog niet op orde hebben.

Recordopdracht Boskalis voor landontwikkeling Manilla

dinsdag 15 december 2020

Boskalis heeft de opdracht verkregen om het terrein aan te leggen voor de internationale luchthaven van Manilla (MIA) in de Filipijnen. Met een geschatte waarde van 1,5 miljard euro is deze landontwikkeling het grootste project dat Boskalis ooit heeft verkregen.

En de Havenman/vrouw van het jaar is... Annet Koster!

maandag 14 december 2020

Annet Koster, directeur van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) is gekozen tot Havenvrouw van het Jaar 2020. Na Mai Elmar (directeur Cruise Port Rotterdam) is Koster pas de tweede vrouw in veertig jaar die Stichting Havenman/vrouw van het jaar de onderscheiding toekent.

Containerschip met recorddiepgang bezoekt Rotterdam

maandag 14 december 2020

Op 11 december vertrok de 'Marie Maersk' bij containerterminal APMT 2 in de Amaliahaven met een recorddiepgang van 17,4 meter. Containerschepen met deze diepgang dirigeert Havenbedrijf Rotterdam naar de Eurogeul, een verdiepte geul in de Noordzee met een gegarandeerde diepte van 25 meter.

Van Oord legt fundaties en kabels voor windpark Sofia

donderdag 10 december 2020

RWE heeft Van Oord geselecteerd als preferred supplier voor de engineering, inkoop, bouw en installatie (EPCI) van de monopile fundaties en verbindingskabels voor het offshore windpark Sofia. Met een opgesteld vermogen van 1,4 GW is het windpark op de Doggersbank midden op de Noordzee een van ’s werelds grootste offshore windprojecten.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland