Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Deal Drecht Cities en HbR verlengen samenwerking

dinsdag 1 september 2020

Havenbedrijf Rotterdam en Deal Drecht Cities verlengen de huidige samenwerking met vier jaar tot 2023. Danny Levenswaard, director Breakbulk Havenbedrijf Rotterdam, en Martin Bloem, directeur Deal, tekenden hiervoor een nieuwe overeenkomst voor de voortzetting van de gezamenlijke economische promotie en acquisitie in de Drechtsteden. Het doel is meer bedrijven naar onder meer de Dordtse Zeehaven te begeleiden met een focus op bedrijven in de maritieme en logistieke sector.

HbR bouwt multifunctioneel bedrijvencomplex op RDM

maandag 31 augustus 2020

Havenbedrijf Rotterdam bouwt een multifunctioneel bedrijvencomplex op het RDM-terrein, de voormalige werf van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij. Het Magazijn biedt plaats aan de nieuwe generatie havenbedrijven. Het havenbedrijf mikt hierbij op Innovatieve maakbedrijven, start-ups en scale-ups.

NG Shipyards bouwt energiezuinig schip voor Coastwise

vrijdag 28 augustus 2020

Op 27 augustus zijn bij Next Generation Shipyards in Lauwersoog de handtekeningen gezet onder het contract voor een nieuw te bouwen energiezuinig en brandstofbesparend aluminium schip voor de offshore windindustrie, met een optie op nog drie. Het gaat om een bijzonder nieuw scheepstype dat de stabiliteit van een catamaran koppelt aan de snelheid en brandstofefficiency van een monohull.

IJsbreker-onderzoeksschip Nuyina maakt proefvaarten

vrijdag 28 augustus 2020

Damen werkt sinds 2016 aan het Australische Antarctic Supply Research Vessel (ASRV) 'Nuyina'. Deze ijsbreker en drijvend laboratorium gaat onderzoek doen in de Zuidelijke Oceanen en rond Antarctica. Na de bouw van het schip op de werf in Galati, wordt het schip nu in bedrijf gesteld en gereed gemaakt voor proefvaarten vanuit Vlissingen.

Sterke Lekdijk voorbeeld van emissieloos dijkversterken

donderdag 27 augustus 2020

De Lekdijk wordt de komende jaren van Amerongen tot Schoonhoven over een lengte van 55 kilometer versterkt. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden werkt hiervoor samen met drie Innovatiepartners Van Oord, Mourik Infra en de combinatie Heijmans Infra – GMB Civiel – de Vries & van de Wiel (Lek ensemble). Het project Sterke Lekdijk wil aantonen dat het mogelijk is de dijk slim en emissieloos te versterken.

IHC levert sleephopperzuiger aan haven Douala

donderdag 27 augustus 2020

Royal IHC heeft de 3.000m³ sleephopperzuiger 'Mont Madara overgedragen aan Port Autonome de Douala (PAD) in Kameroen. Na eerdere aankopen van een IHC Beaver 50® cutterzuiger en een DMC werkboot in 2019 is de vloot van het havenbedrijf hiermee compleet.

KNRM laat acht nieuwe reddingboten bouwen

woensdag 26 augustus 2020

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft opdracht gegeven voor de bouw van acht nieuwe reddingboten. De boten worden de komende vijf jaar bij twee Nederlandse werven gebouwd. De KNRM bekostigt de investering van 9,5 miljoen euro uit verschillende nalatenschappen en bijdragen van donateurs.

Zr.Ms. Schiedam op mijnenjacht in Oostzee

dinsdag 25 augustus 2020

Zr.Ms. Schiedam is op weg naar de Oostzee. De mijnenjager sluit zich aan bij de Standing NATO Mine Countermeasures Group 1. Dit Navo-vlootverband ruimt de komende drie maanden onder meer explosieven uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Deltalinqs-voorzitter Atzo Nicolaï overleden

dinsdag 25 augustus 2020

De samenwerking van oud-minister Atzo Nicolaï en de Rotterdamse havengemeenschap was slechts een kort leven beschoren. De voorzitter van ondernemersorganisatie Deltalinqs en RPPC overleed 19 augustus op 60-jarige leeftijd aan een agressieve vorm van kanker.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland