Nieuws

Damen voltooit ombouw oceanografisch research vessel

vrijdag 28 februari 2020

Na een uitgebreid ombouwprogramma op de werf van Damen Shiprepair Rotterdam verlaat oceanografisch research vessel OceanXplorer binnenkort het dok. Het 87,1 m lange schip van OceanX, dat vroeger Alucia2 heette, gaat naast zusterschip Alucia het leven in de oceanen verkennen.

Shell en Gasunie in megawaterstoffabriek Eemshaven

donderdag 27 februari 2020

Een consortium van Gasunie, Groningen Seaports en Shell Nederland start met het groene waterstofproject ‘NortH2’. Aan ambities geen gebrek. De provincie Groningen moet "het Europees centrum van groene waterstofproductie en een Europees voorbeeld als eerste European Hydrogen Valley" worden.

Seminar over veranderende rol mens en machine

donderdag 27 februari 2020

Mensen aan boord en op de wal worden geacht op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen, maar hebben ze wel voldoende handvatten om dit te doen? Reden voor NMT om - samen met Mizzen Global en Rotterdam Mainport Institute - op 7 april een seminar over het belang van human factors voor de maritieme sector te organiseren.

Kamer steunt lobby voor internationaal gelijk speelveld

donderdag 27 februari 2020

CDA-Kamerlid Hilde Palland vraagt staatssecretaris Keijzer (EZK) dit jaar een ronde tafelgesprek op te zetten met andere lidstaten en betrokken partijen, om een oplossing te vinden waarmee de Nederlandse en Europese scheepsbouw zich kan verweren tegen prijsdumping uit China. Haar motie is met ruime meerderheid aangenomen.

Landelijk verbod op varend ontgassen

maandag 24 februari 2020

Varend ontgassen door binnenvaarttankschepen wordt in heel Nederland verboden. Op voorstel van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft de ministerraad ingestemd met de aanpassing van het Scheepsafvalstoffenbesluit.

Jan De Nul voltooit baggerwerk in haven van Maputo

donderdag 20 februari 2020

Jan De Nul Group is klaar met het onderhoudsbaggerwerk in de haven van Maputo (Mozambique) voor de Maputo Port Development Company. De campagne herstelt de dieptes die werden bereikt na de baggerwerkzaamheden die Jan De Nul eerder in 2016 uitvoerde.

Serious gaming voor technische studenten Marine

donderdag 20 februari 2020

Technische studenten van de Koninklijke Marine krijgen de beschikking over een Virtual Reality (VR) programma waarmee ze virtueel kennis kunnen maken met een marineschip. Het programma is speciaal voor de marine ontwikkeld door Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS), Thales Nederland en het maritieme innovatiecluster Extended Reality.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland