Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Leden Europarlement vragen om steun binnenvaart

dinsdag 16 juni 2020

Naast de coronacrisis hangt de binnenvaart voor het derde jaar op rij een droge zomer boven het hoofd. De Nederlandse Europarlementariërs Tom Berendsen (CDA) en Caroline Nagtegaal (VVD) vragen de Europese Commissie om snel in kaart te brengen hoe groot de schade is en hoe de sector gesteund kan worden.

Havenbedrijf verlengt samenwerking met Feyenoord

dinsdag 16 juni 2020

Havenbedrijf Rotterdam en Feyenoord hebben hun bestaande samenwerking met nog eens vijf seizoenen verlengd. CEO Allard Castelein en Jan van Merwijk, directeur Stadion Feijenoord, bezegelden de nieuwe samenwerking in Business Unit 8 in De Kuip.

Reorganisatie Van Oord kost 500 banen

dinsdag 16 juni 2020

Van Oord heeft last van de impact van de coronacrisis. Het maritieme concern voert een herstructurering door om de onderneming gezond te houden en de concurrentiepositie te versterken. Wereldwijd verliezen 500 werknemers hun baan. In Nederland worden 120 werknemers voorgedragen voor een collectief ontslag.

Organisatie houdt hoop op doorgaan Strontweek

maandag 15 juni 2020

Zeilvaart College Workum kijkt met spanning uit naar eind augustus. Pas dan kan het college en de verenigingen die zij vertegenwoordigt de beslissing nemen over het doorgaan van de jaarlijkse Strontweek. Spannend, want de bruine vloot staat te trappelen om naar Workum af te zeilen, bij te praten en vooral ook de krachten te meten.

ECSA start videocampagne 'Every Shipment Counts'

maandag 15 juni 2020

De Europese redersvereniging ECSA begint vandaag met een videocampagne om Europese regeringsleiders te doordringen van de vitale rol van de scheepvaart. "Een sterke en concurrerende Europese scheepvaartsector cruciaal is voor het herstel van Europa."

Van den Herik gaat Franse stuwdam ontmantelen

vrijdag 12 juni 2020

Baggeraar Van den Herik en het Franse bouwbedrijf NGE-Guintoli gaan in opdracht van EDF (Electricité de France) de dam ‘La Roche Qui Boit’ in de rivier ‘la Selune’ ontmantelen. De 15 meter hoge en 125 meter lange dam heeft een reservoir dat ongeveer 30 hectare land beslaat en 1,5 miljoen m3 water bevat. Van den Herik wordt verantwoordelijk voor het baggeren en opslaan van het geschatte 210.000 m3 sediment.

Marine Systems brengt Eco-containerwash op de markt

vrijdag 12 juni 2020

Het Goese bedrijf Marine Systems heeft een geautomatiseerde containerreiniger ontwikkeld die niet alleen een flinke tijdwinst oplevert in vergelijking met handmatig wassen maar ook met veel minder water toe kan. Na een uitgebreide testfase op de Maasvlakte is de 'Eco-containerwash' gereed voor marktintroductie.

Delfzijl loopt al warm voor DelfSail 2021

woensdag 10 juni 2020

Op 10 juni 2021, precies over een jaar, begint de zevende editie van DelfSail, de parade van tall ships in en rond de haven van Delfzijl. De organisatie van DelfSail 2021 heeft onder meer de 'Etoile du Roy' gecontracteerd, een replica van een Engels fregat uit 1745, die eerder te bewonderen was in de film over het leven van Michiel de Ruyter.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland