Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Welke nieuwe scheepsbrandstof is het meest kansrijk?

dinsdag 16 november 2021

Søren Skou, de ceo van A.P. Møller-Maersk, is optimistisch over de energietransitie in de zeevaart. ‘s Werelds grootste containerrederij – en met 12 miljoen ton per jaar de grootste afnemer van stookolie – verwacht ruim vóór de deadline van 2050 CO2-neutraal te worden. ‘Het gaat sneller dan verwacht,’ vertelde Skou begin november aan persbureau Bloomberg.

Pryme gaat pyrolyse-olie produceren in Rotterdam

dinsdag 16 november 2021

Pryme bouwt in Rotterdam een fabriek waar jaarlijks 60.000 ton plastic afval wordt omgezet in pyrolyse-olie. Shell gaat dit gebruiken als grondstof voor haar krakers in Moerdijk en het Rheinland voor het maken van circulaire chemische producten.

Verzin een naam voor wind op zee

maandag 15 november 2021

Op de Noordzee komen nieuwe windenergiegebieden. Omdat deze gebieden een naam nodig hebben, heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een namenwedstrijd georganiseerd op initiatief van het ministerie van Economische Zaken en

Jongerenambassadeurs gemotiveerd de uit startblokken

maandag 15 november 2021

Wessel Vollaard, (student Shipping and Transport aan Rotterdam Mainport Institute), Alicia Bouwman (student Maritiem Officier aan STC), Cor Kortekaas (student Maritiem officier alle schepen aan Nova college IJmuiden/Maritiem Academie Holland), Gabriëla van der Wilt (2e stuurman Stena Line) en Juliette van Overbeek (Senior Sea Ranger en student kleine zeilvaart aan Enkhuizer Zeevaartschool) zijn de nieuwe maritieme jongerenambassadeurs.

Boskalis gaat kabels leggen in twee Duitse windparken

donderdag 11 november 2021

Boskalis heeft een contract verworven voor de installatie van de inter-arraykabels voor de offshore windparken Borkum Riffgrund 3 en Gode Wind 3. Het contract is door Ørsted toegekend en omvat het transport, de installatie en het begraven van in totaal 106 inter-array kabels.

Nieuwe alarm, monitoring & control tools Alewijnse

donderdag 11 november 2021

Tijdens METS 2021 presenteert Alewijnse een nieuwe generatie van zijn audio/video systeem voor de maritieme sector. Ook presenteert de systeemintegrator een nieuwe versie van het Alarm, Monitoring en Control Systeem (AMCS), een uiterst snel, betrouwbaar en veelzijdig systeem, dat is ontwikkeld volgens de laatste trends in hardware technologie.

Bakker Sliedrecht deed engineering voor schip De Beers

woensdag 10 november 2021

Twee jaar nadat Damen Shipyards en Bakker Sliedrecht een samenwerking aangingen voor de bouw van het nieuwe schip van De Beers Marine Namibia, is het schip opgeleverd. Bakker Sliedrecht heeft de volledige elektrische engineering, elektrische systeemintegratie, inbedrijfsstelling en levering van ruim 150 meter schakelkasten gedaan.

Fugro’s eerste onbemande schip vaart in Rotterdam

woensdag 10 november 2021

De Blue Essence is het eerste offshore gecertificeerde onbemande schip (USV) dat een elektrisch aangedreven op afstand bestuurbare onderwater robot kan lanceren. Het schip en de onderwater robot worden tijdens de werkzaamheden via een satellietverbinding bediend vanuit een controlekamer aan wal.

RWG investeert in CO2-neutrale containeroverslag

vrijdag 5 november 2021

Toekomstbestendig ondernemen betekent voor Rotterdam World Gateway (RWG) ondernemen met oog voor mens en milieu. Daarom investeert RWG in het mogelijk maken van een volledig CO2 neutrale containeroverslag op de terminal in de haven van Rotterdam.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland