Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Nedlines start veerdienst IJmuiden-Harwich

woensdag 12 juli 2006

IJmuiden, de ‘derde haven’, krijgt in september een dagelijkse veerverbinding met Harwich. De nadruk ligt op vrachtvervoer, maar er is ook ruimte voor passagiers en voertuigen. Nedlines voorziet hiermee in een deel van de groeiende vraag naar vrachtcapaciteit op de Noordzee.

Nieuwe bevelstructuur bevordert samenwerking

woensdag 12 juli 2006

Afslanking en vervanging karakteriseren toekomst marine De nieuwe organisatiestructuur van de krijgsmacht betekent ogenschijnlijk een stap terug voor de marinebevelhebber. Hoogste marineofficier Jan-Willem Kelder heeft vooral oog voor de voordelen van deze verandering. Samen met scheidend bevelhebber Ruurt Klaver kijkt hij naar de toekomst van de marine.

Verf

woensdag 12 juli 2006

De ene coating is de andere niet Een goede verflaag kan het leven van een schip redden, in ieder geval belangrijk verlengen. Behoefte aan rendement en de groeiende vraag naar duurzaamheid zorgen voor een breed gesorteerd aanbod, waarin vernieuwing het sleutelwoord is.

Milieuvriendelijk slopen in Gronings Ecodock

woensdag 12 juli 2006

Strijd tegen sloop van schepen op derdewereldstranden neemt aanvang Als alles volgens plan verloopt, krijgt de Groningse Eemshaven over twee jaar het eerste ecologische droogdok ter wereld. De sloop van afgedankte schepen kan hier op een milieuvriendelijke manier plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland