Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Werk aan de winkel voor Keppel Verolme

woensdag 12 juli 2006

Was het bij Keppel Verolme in de Botlek tot 2005 nog behelpen met smalle marges, in dat jaar kwam de ommekeer. Er ligt veel werk in het verschiet voor de offshorewerf. Ook dit jaar trekken de opdrachten behoorlijk aan.

Frankrijk wil maritiem cluster Nederlandse stijl

woensdag 12 juli 2006

Met Nederland als voorbeeld is ook Frankrijk bezig een eigen maritiem cluster op te zetten. Philippe Perennez, directeur-generaal van het Cluster Maritime Français, was in maart vier dagen te gast bij Stichting Nederland Maritiem Land.

Nederland wil ook LNG

woensdag 12 juli 2006

De Nederlandse havens zijn vertrouwd met fossiele energie. Olie en steenkolen vormen een belangrijk deel van het overgeslagen tonnage in Rotterdam en Amsterdam. Binnenkort komt daar vloeibaar gas bij. Er zijn plannen voor drie LNG-terminals, in Rotterdam en de Eemshaven.

´Onze Vloot’ 100 jaar

woensdag 12 juli 2006

Op zaterdag 3 juni viert de Koninklijke Nederlandse Vereniging Onze Vloot haar honderjarige verjaardag in de Haagse Pulchri Studio. De oprichting vond destijds ook in Den Haag plaats. Een terugblik.

De reis van Brendaan

woensdag 12 juli 2006

De legende van Sint Brendaan wil dat de eerste Europeanen op Amerikaanse bodem Ieren waren. Zij zouden zo'n 1.300 jaar terug in een boot van ossenhuiden de Atlantische Oceaan zijn overgestoken. Dertig jaar geleden probeerde ‘herontdekkingsreiziger’ Timothy Severin uit of dat werkelijk kan.

Tweede Rondetafelconferentie succesvol

woensdag 12 juli 2006

Na de aftrap ruim een halfjaar geleden, vond op 27 april de tweede Rondetafelconferentie Maritiem Cluster plaats, wederom onder voorzitterschap van minister van Verkeer en Waterstaat, Karla Peijs. Maritiem Nederland brengt verslag uit.

Nederlandse kottervloot moet drastisch inkrimpen

woensdag 12 juli 2006

De Nederlandse visser heeft het moeilijk. Vissers die platvis als schol en tong vangen, hebben te maken met steeds kleinere vangstquota en een visstand die eerder slinkt dan groeit. Daarbij komt dat de hoge olieprijs brandstofkosten opjaagt.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland