Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

VNSI optimistisch over komende tien jaar

donderdag 13 juli 2006

Nederlandse werven bouwen gecompliceerde schepen. Daar kunnen ze redelijk van bestaan. De komende tien jaar verandert dit beeld nauwelijks. Optimisme is dus gerechtvaardigd. Maar er zijn zorgen over oneerlijke concurrentie en tekort aan geschoold personeel. Kortom, genoeg werk voor brancheorganisatie VNSI.

Shortsea kan concurrentie met wegvervoer aan

donderdag 13 juli 2006

Congestie en vervuiling op de weg bieden nieuwe kansen aan kustvaart Sommige grote zeehavens raken verstopt, net als de Europese wegen waar het wegtransport bovendien te maken heeft met strenge milieueisen. Shortsea lijkt daarom een goed alternatief. De Europese Unie stimuleert deze wijze van transport dan ook waar zij kan.

Olie en gas levenselixer voor Fugro

donderdag 13 juli 2006

De wereldwijd stijgende behoefte aan energie legt het Nederlandse bodemonderzoeksbureau Fugro in Leidschendam geen windeieren. De telefoons staan roodgloeiend vanwege het grote aantal opdrachtgevers dat zich voor uiteenlopende projecten bij dit bureau meldt.

Suezcrisis in retrospectief

woensdag 12 juli 2006

Toen al spectaculaire bergingen door Smit en Tak Vijftig jaar terug nationaliseerde Egypte het Suezkanaal en maakte daarmee een einde aan de controle van Frankrijk en Engeland op de toegangsweg van Europa naar de Indische Oceaan. De poging van de oude koloniale heersers om het kanaal samen met Israël te heroveren, liep uit op een catastrofe.

Huisman-Itrec Schiedam

woensdag 12 juli 2006

Grossier in wonderen van techniekAls er één Nederlands bedrijf in aanmerking komt voor de bekende Marine Innovation Award, dan is het Huisman-Itrec wel. Het hijs- en transportbedrijf moet zich alleen wel even inschrijven voor de prijs. Maar of ze daar in Schiedam tijd voor hebben…

Werken aan een schonere binnenvaart

woensdag 12 juli 2006

Op de Binnenvaart Innovatiedag in Delft waren veel nieuwe ontwikkelingen te zien, zoals brandstofcellen als voortstuwingsmiddel. Zulke oplossingen zijn hard nodig om schadelijke uitstoot te beperken. Want hierin loopt de binnenvaart, net als de zeescheepvaart, ver achter op het wegverkeer.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland