Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Goederenoverslag Rotterdam daalt minder dan verwacht

donderdag 23 juli 2020

in de eerste zes maanden van 2020 boekte de Haven van Rotterdam een overslag van 218,9 miljoen ton, 9,1 procent minder dan in het eerste halfjaar van 2019. Ondanks de ontwrichtende impact van de coronapandemie op economie, productie en logistiek, bleef de Rotterdamse haven 100 procent operationeel. De omzet steeg zelfs licht tot 360,4 miljoen euro.

Twee Boskalis-projecten voor versterking IJsseldijken

woensdag 22 juli 2020

Boskalis gaat twee dijkversterkingsprojecten uitvoeren aan de IJsseldijken. Het gaat om de projecten IJsseldijk Zwolle-Olst en Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard. De projecten maken deel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma waarin het Rijk en Waterschappen samenwerken om Nederland te beschermen tegen overstromingen.

Rotterdam opent nieuw ponton voor waterbus

woensdag 22 juli 2020

Op zondag 17 juli is het vernieuwde Willemsponton aan het Willemsplein geopend voor de waterbus. Het is ongeveer twee keer zo groot geworden. Naast het oude, opgeknapte ponton is een nieuw exemplaar komen liggen. De totale opbouw van het Willemsponton is ook vernieuwd.

Stena Line zet vaart achter modernisering vloot

dinsdag 21 juli 2020

De aanhoudende pandemie weerhoudt ferry maatschappij Stena Line niet van de modernisering van haar vloot. Het derde E-Flexer schip, de Stena Embla, wordt op tijd afgeleverd en zal vanaf januari 2021 op de route Belfast-Liverpool gaan varen. Daarnaast is begonnen met de bouw van twee nieuwe en grotere E-Flexer schepen.

Asfalteren op grote hoogte voor nieuwe zeesluis

dinsdag 21 juli 2020

VolkersWessels-dochterbedrijf KWS Infra Amsterdam-Utrecht is verantwoordelijk voor de terreininrichting van de nieuwe zeesluis bij IJmuiden. Vooral het asfalteren van de sluisplateaus is een uitdagende klus. Het werk vindt plaats op grote hoogte, vlak langs open water.

KVNR ontstemd over trage invoering anti-piraterijwet

maandag 20 juli 2020

De Nederlandse reders zijn niet te spreken over de trage voortgang in het proces van het in werking treden van de Wet ter Bescherming Koopvaardij. De wet, die bewapende particuliere beveiliging aan boord van Nederlandse zeeschepen toestaat, is begin 2019 door de Eerste Kamer aangenomen en wacht nog altijd op invoering. Minister Grapperhaus houdt er rekening mee dat het nog tot 1 januari 2022 duurt voordat de wet in werking zal treden.

Europees geld voor (natte) infrastructuur

donderdag 16 juli 2020

Nederland krijgt dit jaar 62 miljoen euro subsidie van de Europese Commissie voor infrastructuurprojecten. Zo komt er 11,4 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van overnachtingsplaatsen voor binnenvaartschepen langs de Waal en 8,7 miljoen euro voor het Theemswegtracé in de Rotterdamse haven.

LNG-ferry Doeksen haalt groene energie uit restwarmte

donderdag 16 juli 2020

Sinds 3 juli is de nieuwe LNG-catamaran 'Willem Barentsz' van Rederij Doeksen in de vaart. Het zusterschip 'Willem de Vlamingh' volgt later dit jaar. Beide veerboten zijn uitgerust met efficiency packs die de restwarmte uit de motoren omzetten in 100 procent groene energie. Dit levert een jaarlijkse besparing op van 636 ton aan CO2-uitstoot. Dit staat voor 520.000 liter brandstof en 925.200 kWh elektriciteit en is vergelijkbaar aan het gemiddeld jaarlijks energieverbruik van 300 huishoudens.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland