Nieuws

Omzet Jan De Nul rondt kaap van 2 miljard euro

donderdag 7 mei 2020

Met een omzet van meer dan 2 miljard euro, een ebitda van 16,8 procent, een nettowinst van 61 miljoen euro en een orderboek van 3,4 miljard euro kijkt Jan De Nul Group terug op een jaar met "solide financiële prestaties". Voor het zesde jaar op rij sluit de maritieme aannemer het jaar schuldenvrij af. Daarnaast is er ruimte voor een uitgebreid investeringsprogramma.

Scheepskraan ingestort tijdens laadtest

maandag 4 mei 2020

Zaterdag 2 mei stortte er in de Duitse haven Rostock een scheepskraan met een hijskracht van 5.000 ton in. Er zijn enkele mensen lichtgewond geraakt. De kraan, van het type HLC 295000, heeft aanzienlijke schade opgelopen.

Dit jaar ook geen Wereldhavendagen

vrijdag 1 mei 2020

Hoewel het weekend van 4 t/m september buiten het momenteel geldende verbod op grote evenementen valt, heeft de organisatie van de Wereldhavendagen 2020 besloten het evenement dit jaar te annuleren. De organisatie beraadt zich wel op een andere manier om de Rotterdamse haven in het zonnetje te zetten.

NML pleit voor Maritiem herstelplan

donderdag 30 april 2020

Het is essentieel dat levensvatbare bedrijven in de maritieme sector de coronacrisis doorstaan. Om te voorkomen dat werknemers in één van de meest innovatieve sectoren massaal hun baan verliezen, roept Nederland Maritiem Land (NML) de overheid op een ‘Maritiem herstelplan’ te ontwerpen. “Nederland moet wereldleider emissieloze schepen worden, met een rol voor de overheid als launching customer”, zegt NML-voorzitter Rob Verkerk.

Overname Royal IHC door maritiem consortium

donderdag 30 april 2020

Royal IHC komt niet in handen van zijn Chinese concurrenten. Een maritiem consortium en kredietverlenende banken, waaronder ABN Amro, ING en Rabobank, werken mee aan de redding. Ook het kabinet draagt een steentje bij. Het consortium, bestaande uit HAL Investments, de Belgische investeerder Ackermans & Van Haaren, MerweOord en Huisman uit Schiedam nemen IHC over. 

Damen: tweede verliesjaar op rij, groeiend orderboek

donderdag 30 april 2020

Voor het tweede jaar op rij boekte Damen Shipyards Group in 2019 een negatief operationeel bedrijfsresultaat (- 23 miljoen euro). Door afwaarderingen en een forse voorziening op bestaande projecten resulteerde een nettoverlies van 287 miljoen euro. Positief is dat de orderportefeuille met 400 miljoen euro toenam tot 3,7 miljard euro.

Staat verstevigt financieel fundament Royal IHC

donderdag 30 april 2020

Minister Wiebes van Economische Zaken en staatssecretaris Vijlbrief van Financiën hebben een pakket financiële maatregelen getroffen om de continuïteit van Royal IHC te garanderen. Dankzij het verstevigde financiële fundament blijft ook de werkgelegenheid bij de scheepsbouwer behouden.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland