Nieuws

Mijnenjager Zr. Ms. Willemstad begint aan Navo-missie

maandag 3 februari 2020

Zr. Ms. Willemstad sluit zich aan bij de Standing Nato Mine Countermeasures Group 1 die de komende weken explosieven in de Noordzee gaat opruimen. Het gebied strekt zich uit van het zuiden van Noorwegen tot en met België. Op de bodem van de Noordzee liggen naar schatting nog enkele duizenden gevaarlijke projectielen.

Minister trekt 200 miljoen uit voor Noordzeeakkoord

vrijdag 31 januari 2020

Het kabinet stelt 200 miljoen euro beschikbaar voor de uitvoering van het Noordzeeakkoord. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur & Waterstaat maakte dit bekend tijdens een overleg met alle partijen die getroffen worden in hun bedrijfsvoering door de komst van grote windmolenparken op de Noordzee.

Van Oord ontwikkelt offshore windpark in Estland

woensdag 29 januari 2020

Van Oord en Saare Wind Energy gaan het Saaremaa offshore windpark. Saare Wind Energy is een Ests bedrijf dat betrokken is bij de ontwikkeling van het offshore-windpark. Het park beslaat een oppervlakte van 154 km2 en ligt ten zuidwesten van het eiland Saaremaa.

Kortere aanmeldtijd voor bediening Haringvlietbrug

dinsdag 28 januari 2020

Rijkswaterstaat past de openingstijden van de Haringvlietbrug en de brug over de Volkeraksluizen aan. Dit heeft een gunstig effect op de doorstroming van het autoverkeer op de A29. De aanmeldtijd voor de bediening van deze bruggen én de Algerabrug gaat terug naar twee uur. Dit is gunstig voor het scheepvaartverkeer.

Nesec-fonds staat open voor aanvragen van reders

dinsdag 28 januari 2020

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft het startschot gegeven voor de lancering van het Nesec Shipping Debt Fund. Institutionele investeerders en de provincie Groningen bieden via dit fonds financiering aan Nederlandse reders die short sea-schepen willen laten (ver)bouwen. Het fonds is deels gegarandeerd door de Nederlandse staat.

Sleephopperzuiger Anchorage te water bij Barkmeijer

vrijdag 24 januari 2020

Op 24 januari is sleephopperzuiger 'Anchorage' te water gelaten bij Thecla Bodewes in Harlingen. Het 3000 m3 grote baggerschip is uitgerust met een dieselelektrische installatie, ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen Barkmeijer Shipyards en D&A Electric, om op efficiënte wijze de energievoorziening te regelen voor het varen, baggeren en lossen.

Jan De Nul verdiept toegangskanaal Guayaquil

donderdag 23 januari 2020

Na negen maanden van baggerwerken bereikte Jan De Nul Group een eerste mijlpaal door de verdieping van het 95 km lange toegangskanaal naar de haven in een recordtempo af te ronden. De stad in Ecuador verwelkomde onlangs het eerste Neo-Panamax-schip APL Esplanade in de haven. Nu kan het onderhoud van het kanaal gedurende een periode van 24 jaar beginnen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland