Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Drone-pakketlevering op binnenvaartschip Rotterdam

donderdag 1 oktober 2020

Dutch Drone Delta heeft met succes een pilot uitgevoerd waarbij een pakketje met een drone op het binnenvaart-containerschip 'Duancis' werd afgeleverd. Op het moment van aflevering voer de Duancis met normale snelheid ter hoogte van het Eiland van Brienenoord. Het gaat om de tweede pilot met delivery drones in de Rotterdamse haven.

RWS verwijdert obstakels vaarweg Lemmer-Delfzijl

donderdag 1 oktober 2020

Sinds een aanvaring van de Paddespoelsterbrug in september 2018 heeft Rijkswaterstaat het brugdek verwijderd. Nu ook de restanten van de brug zijn opgeruimd, kunnen schepen op de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl weer veilig doorvaren zonder op elkaar te hoeven wachten.

Zoektocht maritieme jongerenambassadeurs van start

dinsdag 29 september 2020

Nederland Maritiem Land gaat voor het achtste jaar op rij op zoek naar maritieme studenten of young professionals die een jaar lang de maritieme wereld in beeld willen brengen en hun ervaringen willen delen. De zoektocht naar de nieuwe YMR's is in september gestart.

Van Oord actief in grootste waterbouwkundig project VK

dinsdag 29 september 2020

Van Oord heeft twee projecten aangenomen voor het verwijderen van steen en het aanbrengen van oeverbescherming voor de uitbreiding van de Aberdeen South Harbour. De havenuitbreiding is het grootste waterbouwkundige infrastructuurproject dat op dit moment in het Verenigd Koninkrijk wordt uitgevoerd.

Sluizen Den Oever half jaar dicht voor scheepvaart

maandag 28 september 2020

Van 26 oktober tot en met maandag 26 april 2021 werkt Rijkswaterstaat aan de Stevinsluizen in de Afsluitdijk bij Den Oever. In deze periode zijn de sluizen gestremd voor alle scheepvaart. Vaarwegverkeer kan omvaren via de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand, maar moet rekening houden met extra vaartijd en langere wachttijden.

Curaçao ideale oefenlocatie voor Deep Divex

maandag 28 september 2020

De internationale diepduikoefening Deep Divex zou voor de marine de eerste grote internationale oefening worden sinds 2006. Door de coronacrisis haakten de duikteams van Canada, Italië, Noorwegen en Portugal af. Samen met de Belgische marine viel er in het water bij Curaçao de afgelopen weken toch tot op grote diepten te duiken.

Young maritime board kan old boys network opschudden

vrijdag 25 september 2020

De Rotterdamse wethouder Barbara Kathmann heeft op 25 september de Young Maritime Board geïnstalleerd. Het nieuwe adviescollege bestaat uit bestuursleden van diverse netwerkinitiatieven voor maritieme jong professionals in de Rotterdamse regio. De Young Maritime Board zal een bijdrage leveren aan het Rotterdam Maritime Capital of Europe programma.

'Zeehonden zijn visitekaartje voor de haven'

vrijdag 25 september 2020

Het gaat goed met de zeehondenpopulatie in de Rotterdamse haven. In de Zuid-Hollandse delta leven nu naar schatting 1500 grijze zeehonden en 1000 gewone zeehonden, aldus Marlies de Kraauw van A seal. Op 24 september liet de zeehondenopvang uit Stellendam de twee opgevangen zeehonden Rami en Corneel los op het Maasvlaktestrand.

Eerste sluisdeur nieuwe zeesluis IJmuiden op z'n plaats

donderdag 24 september 2020

In 72 uur tijd is de eerste sluisdeur van de nieuwe zeesluis IJmuiden succesvol op zijn plaats gebracht. De deur is met uiterste precisie ingevaren in de deurkas van het buitenhoofd. Het mooie nazomerweer van 21 tot en met 23 september was ideaal om de deur te verplaatsen.

Diepste punt Nieuwe Sluis Terneuzen bereikt

donderdag 24 september 2020

Bij de bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen is het diepste punt van het buitenhoofd, het deel waar de deuren en brug komen aan de kant van de Westerschelde, bereikt. De bodem van dit sluishoofd ligt op -22 m NAP. Het buitenhoofd is inmiddels een droge bouwkuip van zo’n 25 m diep.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland