Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Tweede Rondetafelconferentie succesvol

woensdag 12 juli 2006

Na de aftrap ruim een halfjaar geleden, vond op 27 april de tweede Rondetafelconferentie Maritiem Cluster plaats, wederom onder voorzitterschap van minister van Verkeer en Waterstaat, Karla Peijs. Maritiem Nederland brengt verslag uit.

Delftse studenten hijsen zware lasten

woensdag 12 juli 2006

Ontwerpwedstrijd moet uitgroeien tot jaarlijks festijn De Delftse studievereniging 'William Froude' wil de scheepsbouwopleidingen promoten. Met als doel scholieren én het maritieme bedrijfsleven te overtuigen van het innovatieve karakter van deze studies. Te beginnen met een ontwerpwedstrijd voor hijskranen.

Suezcrisis in retrospectief

woensdag 12 juli 2006

Toen al spectaculaire bergingen door Smit en Tak Vijftig jaar terug nationaliseerde Egypte het Suezkanaal en maakte daarmee een einde aan de controle van Frankrijk en Engeland op de toegangsweg van Europa naar de Indische Oceaan. De poging van de oude koloniale heersers om het kanaal samen met Israël te heroveren, liep uit op een catastrofe.

Verf

woensdag 12 juli 2006

De ene coating is de andere niet Een goede verflaag kan het leven van een schip redden, in ieder geval belangrijk verlengen. Behoefte aan rendement en de groeiende vraag naar duurzaamheid zorgen voor een breed gesorteerd aanbod, waarin vernieuwing het sleutelwoord is.

Lichtgewicht houdt oogje in het zeil

woensdag 12 juli 2006

Nieuwe bewakingscamera sluit perfect aan op regelgeving Explosieveilige camera's verkleinen het risico voor medewerkers op gevaarlijke plekken op de werkvloer. Orlaco Maritime/CCTV uit Barneveld introduceerde het kleinste exemplaar ter wereld.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland