Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Olie en gas levenselixer voor Fugro

donderdag 13 juli 2006

De wereldwijd stijgende behoefte aan energie legt het Nederlandse bodemonderzoeksbureau Fugro in Leidschendam geen windeieren. De telefoons staan roodgloeiend vanwege het grote aantal opdrachtgevers dat zich voor uiteenlopende projecten bij dit bureau meldt.

Nauwkeurig snijwerk in kort tijdsbestek

woensdag 12 juli 2006

PCL 600 snijrobot bindt strijd aan met lagelonenlanden Uitgedaagd door West-Europese scheepswerven ontwikkelde HGG Profiling Equipment uit Middenmeer een uiterst snelle snijrobot. Door het grote succes moet het bedrijf inmiddels alle zeilen bijzetten om aan de vraag te kunnen voldoen.

Suezcrisis in retrospectief

woensdag 12 juli 2006

Toen al spectaculaire bergingen door Smit en Tak Vijftig jaar terug nationaliseerde Egypte het Suezkanaal en maakte daarmee een einde aan de controle van Frankrijk en Engeland op de toegangsweg van Europa naar de Indische Oceaan. De poging van de oude koloniale heersers om het kanaal samen met Israël te heroveren, liep uit op een catastrofe.

Huisman-Itrec Schiedam

woensdag 12 juli 2006

Grossier in wonderen van techniekAls er één Nederlands bedrijf in aanmerking komt voor de bekende Marine Innovation Award, dan is het Huisman-Itrec wel. Het hijs- en transportbedrijf moet zich alleen wel even inschrijven voor de prijs. Maar of ze daar in Schiedam tijd voor hebben…

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland