Nieuws

Damen verwerft grootste fregatten-order ooit

dinsdag 14 januari 2020

Damen Shipyards en de Duitse scheepswerf Blohm + Voss gaan vier nieuwe MKS 180-fregatten bouwen. Dit maakte de Duitse staatssecretaris van Defensie Peter Tauber bekend in een brief aan de Bundestag. Damen is de leider van het consortium dat de grootste Duitse marineorder met een waarde van 5,3 miljard euro binnenhaalt.

Renovatie sluizencomplex Harelbeke voltooid

maandag 13 januari 2020

Met de voltooiing van de Leiewerken rond het stuwsluiscomplex in Harelbeke is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de vernieuwing van de vaarwegroute tussen Seine-bekken en Schelde-mond. De Tijdelijke Handelsvennootschap (THV) Leieland van aannemersbedrijven Jan De Nul, Herbosch-Kiere, Engie Fabricom en Aelterman tekende voor het ontwerp en de uitvoering van de werken.

Amsterdam profileert zich als energiehaven

maandag 13 januari 2020

Vooral door de groei van de overslag in olieproducten (+ 5 procent) en kolen (+ 18 procent) heeft Port of Amsterdam zijn positie als grootste energiehaven van Europa versterkt in 2019. De haven als geheel boekte een recordoverslag van 86,3 miljoen ton.

Damen voorop in onderzoek emissieloze mosselteelt

vrijdag 10 januari 2020

Onder leiding van Damen Maaskant Shipyards Stellendam start een onderzoeksproject naar hybride en volledig elektrische voortstuwing in de Nederlandse mosselsector. Het project 'Aquaculture' is een gezamenlijk initiatief van Damen, kwekers, toeleveranciers en dienstverleners in de Nederlandse mosselteelt.

Hatenboer opent kantoor in Dubai

vrijdag 10 januari 2020

Hatenboer-Neptunus opent een kantoor in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Het initiatief volgt op veelbelovende, actuele ontwikkelingen in de maritieme industrie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, en de belangrijke rol die de stad Dubai daarin speelt.

Dode na drinken schoonmaakmiddel aan boord FPSO

donderdag 9 januari 2020

Door het drinken van schoonmaakmiddel hebben zes Braziliaanse medewerkers aan boord van een nieuwe FPSO voor Petrobras een methanolvergiftiging opgelopen. De Bokalift Vanguard, die de FPSO vervoert van de werf in Qingdao naar Brazilië, maakte een tussenstop in Zuid-Afrika. Daar werden de vergiftigde werknemers aan land gezet. Eén van hen heeft het niet overleefd.

Eemsdelta loopt investeringen mis door stikstofcrisis

donderdag 9 januari 2020

Groningen Seaports heeft een prima jaar achter de rug. De overslag daalde licht tot bijna 13 miljoen ton. Het havenbedrijf gaf 6,4 hectare terrein uit aan nieuwe en bestaande bedrijven. Zorgen zijn er over de gevolgen van de stikstofcrisis. In de Eemsdelta is naar schatting 1,5 miljard euro aan investeringen 'on hold' gezet.

The Ocean Cleanup kiest DNV GL als verificatiepartner

donderdag 9 januari 2020

The Ocean Cleanup wil het aan land gebrachte plastic recyclen tot nieuwe plastic producten om daarmee geld op te halen voor de verdere schoonmaak van de oceaan. De Nederlandse non-profit organisatie heeft DNV GL als partner gekozen om de oorsprong van de toekomstige plastic producten te bevestigen en te verifiëren.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland