Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

België geeft zeevarenden prioriteit bij vaccinatie

woensdag 28 april 2021

België begint binnenkort met de vaccinatie van zeevarenden tegen Covid-19. De Hoge Gezondheidsraad adviseert om zeevarenden voorrang te geven. De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid ging eerder deze week akkoord met de prioritaire vaccinatie.

Frits van Bruggen voorzitter raad van toezicht KNRM

maandag 26 april 2021

Frits van Bruggen is gekozen als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de KNRM. Hij lost Rutger van Slobbe af die veertien jaar in de raad van toezicht zat. Van Bruggen was tot 1 april hoofddirecteur van de ANWB. De voorzittersrol bij de KNRM is een vrijwilligersfunctie, net als de 1.400 redders en helpers aan de wal op de 45 KNRM-reddingstations langs de kust.

Boskalis krijgt voorkeur voor project Meanderende Maas

maandag 26 april 2021

Boskalis heeft de voorlopige gunning ontvangen voor het project Meanderende Maas, een omvangrijke dijkversterking, rivierverruiming en gebiedsontwikkeling tussen Ravenstein en Lith. In opdracht van het Waterschap Aa en Maas en de samenwerkende partijen in Meanderende Maas gaat Boskalis de primaire waterkering over een afstand van 26 kilometer versterken.

Jan De Nul bestelt krachtige onderzeese trencher

vrijdag 23 april 2021

Jan De Nul Group heeft het Britse Osbit Ltd opdracht gegeven voor het ontwerp en de bouw van een krachtige onderzeese trencher. De Swordfish, zoals de nieuwe trencher gaat heten, moet in het eerste kwartaal van 2022. worden opgeleverd.

Europees waterstofnetwerk biedt economische kansen

vrijdag 23 april 2021

Europese gasinfrastructuurbedrijven hebben plannen voor een Europese waterstofbackbone, een netwerk van 39.700 km dat in 2040 21 Europese landen verbindt. Nederland loopt hierin voorop en dat biedt – naast het realiseren van de klimaatdoelen – ook economische mogelijkheden.

Lagerwey ontwikkelt grotere zelfklimmende kraan

donderdag 22 april 2021

De Nederlandse turbinebouwer Lagerwey heeft een grotere uitvoering van zijn Climbing Crane ontwikkeld. De kraan, die zich vastklemt aan en omhoog klimt langs de te bouwen windturbine, heeft een bereik van 27 meter en kan maximaal 140 ton naar boven hijsen.

Royal Huisman bouwt 'super sized' sportvisjacht

donderdag 22 april 2021

Royal Huisman heeft de opdracht gekregen voor de bouw van een 'super sized' sportvisjacht. Met een lengte van 52m zal 'Project 406' na oplevering met afstand het grootste, meest luxueuze, en uitzonderlijke sportvisjacht ter wereld worden. Na de contractondertekening eind 2020 presenteren Vripack en Huisman de eerste impressies van het jacht.

Noren verbolgen over keuze voor Holland Shipyards

woensdag 21 april 2021

Holland Shipyards Group is apetrots op het binnenhalen van de opdracht voor de bouw van een nieuwe coastal research vessel voor Havforskningsinstituttet, het Noorse instituut voor maritiem onderzoek. Branchevereniging Norske Skipsverft, het Noorse NMT, is not amused over het gebruik van de 'crisispakketsubsidie'. Bjørnar Moxnes, fractieleider van de socialistische Rødt-partij in het Noorse parlement, vraagt de regering om de regels voor subsidietoekenning te veranderen zodat er meer banen in Noorwegen blijven.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland