Zwak kwartaal voor verkoop gebruikte jachten | Maritiem Nederland
Nieuws

Zwak kwartaal voor verkoop gebruikte jachtenHet moeizaam verkrijgen van financiering door aspirant kopers en het matige watersportweer zorgen voor 27 procent minder verkochte gebruikte pleziervaartuigen in het eerste kwartaal van 2013.

De aanhoudende economische crisis is nog steeds merkbaar in de verkoop van gebruikte pleziervaartuigen. Jachtmakelaars aangesloten bij HISWA Vereniging rapporteren na het eerste kwartaal van dit jaar een daling van 27 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Er blijft meer vraag naar gebruikte boten dan naar nieuwbouwjachten. Het moeilijkst blijkt de verkoop van ex-beroepsschepen als recreatievaartuig of woonschip. Bij de kleinere open boten was daarentegen een voorzichtige stijging waarneembaar. Zo blijkt uit de cijfers van de kwartaalrapportage van de HISWA Makelaars.
Een belangrijke oorzaak van de trends is dat aspirant-kopers moeilijker aan financiering komen, en dus tot een aankoopbeslissing. Daarnaast speelt de lang aanhoudende winter de branche parten, zo meldt HISWA in een persbericht.
Op basis van eerste geluiden in april rekenen de bij HISWA aangesloten makelaars op een herstel van de verkoop. Vooral vanuit het buitenland trekt de vraag aan naar goede gebruikte jachten uit Nederland. Die belangstelling gaat uit zowel naar motorjachten als naar zeiljachten.
Het laatste kwartaal van 2012 toonde de markt nog een licht herstel met betrekking tot de verkochte aantallen. Over heel 2012 werden er zelfs 7 procent meer gebruikte jachten verkocht dan in 2011.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland