Zr. Ms. Friesland onderschept 1.250 kg drugs | Maritiem Nederland
Nieuws

Zr. Ms. Friesland onderschept 1.250 kg drugsRedactie | donderdag 19 november 2015
Marine, Damen

Het Nederlandse marineschip 'Zr. Ms. Friesland' heeft 35 mijl ten zuiden van de Dominicaanse Republiek een snelle smokkelboot met 515 kilo cocaïne onderschept.

Deze onderschepping is de derde in een maand tijd, waardoor de teller nu op 1.250 kilo onderschepte cocaïne staat voor het Ocean Going Patrol Vessel (OPV). De onderschepping gebeurde in nauwe samenwerking met een maritiem patrouillevliegtuig van de Amerikaanse Customs and Border Patrol.

Nadat de zogenaamde go fast was ontdekt, probeerde de bemanning te vluchten. Daarop werden de snelle onderscheppingsvaartuigen van de Friesland gelanceerd, die het bootje in zijn vlucht wisten te stoppen. Het US Law Enforcement and Detachment dat aan boord van het Nederlandse marineschip is gestationeerd, arresteerde de bemanning en nam de drugs in beslag. De verdachten zijn overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten.

Begin november onderschepte het marineschip Friesland al een drugstransport, 60 mijl ten zuiden van de Dominicaanse Republiek. Toen werd een lading van 440 kilo cocaïne tegengehouden. Twee weken daarvoor was het ook raak, toen 90 mijl ten noorden van Colombia een transport van 315 kilo werd onderschept.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland