Young maritime board kan old boys network opschudden | Maritiem Nederland
Nieuws
Wethouder Barbara Kathmann en de leden van de Young Maritime Board bij het standbeeld van Poseidon in Rotterdam.

Young maritime board kan old boys network opschuddenRedactie | vrijdag 25 september 2020
Maritieme Cluster, Arbeidsmarkt, Havenbedrijf Rotterdam

De Rotterdamse wethouder Barbara Kathmann heeft op 25 september de Young Maritime Board geïnstalleerd. Het nieuwe adviesorgaan bestaat uit bestuursleden van diverse netwerkinitiatieven voor maritieme jong professionals in de Rotterdamse regio. De Young Maritime Board krijgt een rol in het aantrekken van talentvolle jonge professionals in de 'maritieme hoofdstad van Europa'. 

Samen met bedrijfsleven, kennisinstellingen en andere overheden zet de gemeente zich in om de Rotterdamse regio nog beter op de kaart te zetten als maritieme hoofdstad van Europa. Onderdeel daarvan is het aantrekken - en behouden - van talentvolle jong professionals.

Om beter zicht te krijgen op de wensen en behoeften van jong professionals heeft de gemeente Rotterdam de Young Maritime Board in het leven geroepen. Meer aandacht voor het perspectief van jong professionals helpt bij het toekomstbestendig maken van het regionale maritieme cluster. Daarnaast is de gemeente benieuwd hoe deze generatie aankijkt tegen onderwerpen zoals innovatie en innovatief werken, die hoog in het vaandel staan in de maritieme regio. De board treedt op als onafhankelijk adviesorgaan van de gemeente Rotterdam, de Drechtsteden en de Provincie Zuid-Holland.

Tijdens een bijeenkomst op het stadhuis in Rotterdam gaven Nick Verstege (Rot.Jong), Joëlla Lucas (Young NMT), Gijs Kampschöer (Link Maritime), Timon Ligterink (Young IRO), Marit van Heugten (Jong Havenvereniging), Thomas van Oorschot (Young RMSC), Sjoerd van der Kroft (Drecht Cities Young Professionals) en Charles Sassen (YoungShip Rotterdam) uitleg over de netwerkinitiatieven die zij vertegenwoordigen. Daarnaast spraken ze met wethouder Kathmann over kansen voor het regionale maritieme cluster en de rol voor jong professionals.

Binnenkort staat een eerste inhoudelijke deep dive sessie op het programma over het aantrekken van talent en de skills van de toekomst. Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden zal gezamenlijk bekeken worden welke acties opgepakt kunnen worden om de sector en de regio aantrekkelijk te houden voor jong professionals. De young maritime board vertegenwoordigt de behoeften van deze doelgroep.

Old boys network opschudden

"Ik ben ongelofelijk trots dat de jeugd in hoedanigheid van de Young Maritime Board klaarstaat om de toekomst  van de regionale maritieme cluster mede vorm te geven. De sector heeft nieuw talent met frisse ideeën en vernieuwende inzichten keihard nodig. Maar dat niet alleen. De Young Maritime Board kan veel leren van het maritieme old boys network – en kan ze tegelijkertijd ook een beetje opschudden”, aldus wethouder Kathmann.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland