Nieuws
De nieuwe Ureum-8 fabriek in Sluiskil (foto: North Sea Port)

Yara Sluiskil opent nieuwe Ureum-8 fabriek in North Sea Portredactie | woensdag 22 mei 2019
Havens

Yara Sluiskil bestaat dit jaar negentig jaar en viert dat onder meer met de opening van een Ureum-8 fabriek in North Sea Port. De kunstmestfabrikant investeert 240 miljoen euro in de nieuwe fabriek.

Behalve als kunstmestfabrikant is Yara Sluiskil ook bekend als fabrikant van industriële chemicaliën, zoals AdBlue. De Ureum-8 fabriek heeft een innovatieve pijpreactor met gepatenteerde technologie waarvan in Sluiskil de eerste is gebouwd op industriële schaal. De fabriek beantwoordt aan de groeiende vraag naar zwavelhoudende meststoffen.

Restwarmte en rest-CO2

Dit jaar is ook het tienjarig bestaan van WarmCO2. Dit netwerk maakt gebruik van de restwarmte en rest-CO2 van Yara. Op deze manier worden tuinders in het glastuinbouwgebied Zeeuws-Vlaanderen van restwarmte voorzien. Dat levert een besparing op van 55 miljoen kubieke meter aardgas en een reductie van 135.000 ton CO2 uitstoot.

Op 25 mei wordt het negentigjarig bestaan van Yara gevierd met een ‘burendag’. Alle belangstellenden zijn welkom om zich te laten informeren over het verleden, heden en toekomst van Yara Sluiskil. Aanmelding is verplicht.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland