WiSP2-project wil meer animo voor windvoortstuwing | Maritiem Nederland
Nieuws

WiSP2-project wil meer animo voor windvoortstuwing

redactie | maandag 21 juni 2021
MET Event

Het Wageningse onderzoeksinstituut Marin en het American Bureau of Shipping (ABS) hebben het WiSP2 Joint Industry Project gelanceerd om windvoortstuwing in de scheepvaart niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk de ‘wind in de zeilen’ te geven.

“Het JIP Windassisted Ship Propulsion gaat verder waar het succesvolle fase I-project ophield met een bredere reikwijdte en gevoed door aanvullende inzichten die zijn verkregen uit onze eerdere analyses”, zegt Patrick Hooijmans, Teamleider Transport & Scheepvaart, de projectleider van Marin.

WiSP2 zal zich richten op de evaluatie in het kader van de Energy Efficiency Design Indexen EEDI en EEXI van de IMO, maar ook op reële operationele omstandigheden. Het doel is om te laten zien hoeveel brandstofbesparing scheepseigenaren kunnen verwachten, zodat ze weloverwogen investeringsbeslissingen kunnen nemen, terwijl ze ook rekening houden met de vereisten van de komende Carbon Intensity Indicator (CII). Tegelijkertijd komt het naleven van wet- en regelgeving aan de orde, met name bij het manoeuvreren.

“De bevindingen van WiSP2 zullen worden neergelegd in bijgewerkte aanbevolen methoden voor prestatievoorspelling. Daarnaast worden ze gerapporteerd als inzendingen aan het MEPC (de milieucommissie van de IMO, red.)”, zegt Jan Otto de Kat, directeur van het Global Sustainability Centre in Kopenhagen en mede-initiatiefnemer van ABS.

Projectonderdelen

Voor de komende twee jaar staande de volgende onderdelen op het programma:

  • verbetering van de methoden voor transparante prestatievoorspelling, uitbreiding van de windvoortstuwings- en voortstuwingslijntypen in vergelijking met het vorige WiSP-project;
  • toepassing van nieuwe methoden in casussen, inclusief een validatiecasus;
  • verdere herziening van het regelgevingsperspectief, aanbevelingen voor verbeteringen en verduidelijkingen, en voorbeelden voor het vaststellen van de naleving;
  • ontwikkeling van een basisinstrument voor prestatievoorspelling;
  • een voorstel voor (in-service) snelheidsproeven met wind-assisted technologie;
  • beoordeling van de invloed van hulpwindvoortstuwing bij manoeuvreren en koers houden.

Stap voorwaarts

Gavin Allwright, secretaris-generaal van de International Windship Association (IWSA), is enthousiast over WiSP2. “Een project dat uitmondt in een reeks aanbevelingen en een softwaretool ter voorbereiding van verkennende prestatievoorspellingen voor windvoortstuwingssystemen, is een belangrijke stap voorwaarts voor de sector.”

WiSP2 is gestart door Marin, in samenwerking met het American Bureau of Shipping (ABS) en een groot aantal partners, om de obstakels voor het gebruik van windvoortstuwing te overwinnen. Het project staat open voor extra deelnemers. Organisaties die zich vóór 1 augustus aanmelden, betalen een gereduceerd inschrijfgeld.

Partners Maritiem Nederland