Wereldhavendagen presenteert 'Port Stories 2020' | Maritiem Nederland
Nieuws
Aan de gevel van het Maritiem Museum zijn de mooiste foto's te zien van Anne Reitsma, vaste fotograaf van het evenement.

Wereldhavendagen presenteert 'Port Stories 2020'

Redactie | dinsdag 14 juli 2020
Havenbedrijf Rotterdam

De Wereldhavendagen 2020 gaat zoals bekend niet door als publieksevenement. In plaats daarvan brengt de Stichting Wereldhavendagen de Rotterdamse haven naar het publiek toe met een heuse ‘Digital Port Day’. Op 5 september kunnen liefhebbers via verschillende (online) kanalen toch héél veel van de haven beleven.

Onder de noemer ‘Port Stories 2020’ wordt de Rotterdamse haven volop in het zonnetje gezet. Via de website van de Wereldhavendagen, sociale media en bij diverse mediapartners krijgt het publiek middels foto’s, video’s en vlogs een blik in het verleden, heden en de toekomst van de Wereldhavendagen en de Rotterdamse haven.

Tekst gaat verder onder de video.

Een greep van wat er zoal te zien is: hoogtepunten van de nautische demonstraties en avondshows van vorige edities, interviews met deelnemers van het evenement en vlogs van bijzondere (scheeps)bezoeken. Ook zijn er diverse winacties waar het publiek aan kan deelnemen.

Bovendien krijgt de haven een heel weekend lang zijn eigen radiozender: Port Stories Live. Op 4 en 5 september tussen 10:00 en 18:00 uur presenteren hbo-studenten van onderwijspartner Inholland Rotterdam een live radioprogrammering die volledig in het teken staat van verhalen uit de Rotterdamse haven.

Fototentoonstelling

Ook in de stad zal de Wereldhavendagen niet volledig onzichtbaar zijn. In de week van 1 tot en met 11 september is er aan de gevel van het Maritiem Museum de expositie ‘In Beeld’ te zien, met de mooiste beelden van 42 jaar Wereldhavendagen. Curator van deze expositie is Anne Reitsma, de vaste fotograaf van het evenement. Door middel van augmented reality geeft een gids op je telefoonscherm uitleg over de expositie. Ook zijn er met QR-codes aanvullende archiefvideo’s te bekijken.

"We zijn ontzettend trots dat we met de Digital Port Day toch de Rotterdamse haven in het zonnetje zetten het eerste weekend van september", zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. "Samen met het eerder aangekondigde scholenprogramma kunnen we in dit bijzondere jaar toch met jong en oud de haven en eerdere edities van de Wereldhavendagen beleven. We kijken er erg naar uit."

Partners Maritiem Nederland