Wärtsilä levert oplossing voor very large gas carriers Exmar | Maritiem Nederland
Nieuws
Dankzij Wärtsilä-technologie kunnen de nieuwe gastankers van Exmar op LPG varen (foto: Exmar)

Wärtsilä levert oplossing voor very large gas carriers Exmar

redactie | maandag 17 september 2018
Toeleveranciers, MET Event

Wärtsilä levert een geïntegreerd laad-, los- en brandstofsysteem voor twee nieuwe gastankers voor de Belgische scheepvaartgroep Exmar. 

De tankers gaan LPG vervoeren en worden gebouwd door HHIC (Hanjin Heavy Industries & Construction) op de Filippijnen. Het ontwerp van de schepen is gericht op een hoog rendement en een duurzamer operationeel profiel. De gastankers kunnen 80.000m³ LPG vervoeren en zijn daarmee de eerste ‘Very Large Gas Carriers’ die op LPG kunnen varen.

Wärtsilä's levert de technologie om ‘LPG als brandstof’ naadloos te integreren met het laad- en lossysteem. Het systeem wordt aangestuurd door Nacos Platinum in combinatie met externe procesanalysesoftware van het bedrijf. Nacos Platinum maakt het mogelijk om gegevens van brugnavigatie- en communicatiebediening, de machinekamer en het laadcontrolecentrum te combineren en visualiseren. Dit leidt tot een hogere energie-efficiency en een lagere CO2-uitstoot.

Daarnaast levert Wärtsilä het Airguard ‘anti-pollution-afdichtingssysteem’ dat extra bescherming biedt tegen lekkage. Een op de schroefas gemonteerde ‘luchtbarrière’ zorgt voor een volledige scheiding van de schroefaskokerolie van het zeewater.

De levering van de Wärtsilä-apparatuur is gepland voor medio 2019 en de schepen zullen naar verwachting in de tweede helft van 2020 worden geleverd.

 

Partners Maritiem Nederland