Wärtsilä levert oplossing voor very large gas carriers Exmar | Maritiem Nederland
Nieuws
Dankzij Wärtsilä-technologie kunnen de nieuwe gastankers van Exmar op LPG varen (foto: Exmar)

Wärtsilä levert oplossing voor very large gas carriers Exmarredactie | maandag 17 september 2018
Toeleveranciers, MET Event

Wärtsilä levert een geïntegreerd laad-, los- en brandstofsysteem voor twee nieuwe gastankers voor de Belgische scheepvaartgroep Exmar. 

De tankers gaan LPG vervoeren en worden gebouwd door HHIC (Hanjin Heavy Industries & Construction) op de Filippijnen. Het ontwerp van de schepen is gericht op een hoog rendement en een duurzamer operationeel profiel. De gastankers kunnen 80.000m³ LPG vervoeren en zijn daarmee de eerste ‘Very Large Gas Carriers’ die op LPG kunnen varen.

Wärtsilä's levert de technologie om ‘LPG als brandstof’ naadloos te integreren met het laad- en lossysteem. Het systeem wordt aangestuurd door Nacos Platinum in combinatie met externe procesanalysesoftware van het bedrijf. Nacos Platinum maakt het mogelijk om gegevens van brugnavigatie- en communicatiebediening, de machinekamer en het laadcontrolecentrum te combineren en visualiseren. Dit leidt tot een hogere energie-efficiency en een lagere CO2-uitstoot.

Daarnaast levert Wärtsilä het Airguard ‘anti-pollution-afdichtingssysteem’ dat extra bescherming biedt tegen lekkage. Een op de schroefas gemonteerde ‘luchtbarrière’ zorgt voor een volledige scheiding van de schroefaskokerolie van het zeewater.

De levering van de Wärtsilä-apparatuur is gepland voor medio 2019 en de schepen zullen naar verwachting in de tweede helft van 2020 worden geleverd.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland