Wärtsilä dual fuel-motoren voor tankers Anthony Veder | Maritiem Nederland
Nieuws

Wärtsilä dual fuel-motoren voor tankers Anthony VederErik van Huizen | donderdag 7 februari 2013

Rederij Anthony Veder laat een nieuwe Liquefied Ethylene Gas (LEG) en Liquefied Petroleum Gas (LPG) tanker bouwen. De twee tankers krijgen dual fuel-motoren van motorenfabrikant Wärtsilä en gaan varen in het Noordzeegebied.

Beide schepen krijgen als hoofdmotor een zescilinder Wärtsilä 34 DF en twee zescilinder Wärtsilä 20DF generatorsets. Met deze dual fuel-motoren kunnen de tankers op zowel Liquefied Natural Gas (LNG) als conventionele diesel varen. De overgang van de ene naar de andere brandstof wordt zonder verlies aan snelheid gemaakt. Door het gebruik van LNG voldoen de motoren aan de nieuwste emissie-eisen die in 2016 van kracht worden. De tankers mogen dan ook zonder beperkingen varen in de Sulphur Emission Control Areas (SECAs) and Nitrogen Emission Control Areas (NECAs).

Beide tankers worden gebouwd op de Avic-Dingheng Shipbuilding Co. Ltd scheepswerf in het Chinese Jiangdu en moeten midden 2014 in de vaart komen.

Vicepresident Aaron Bresnahan van Wärtsilä Ship Power is blij met de levering van de dual fuel-motoren voor de tweetankers: “Onze dual fuel-technologie zorgt ervoor dat deze schepen veilig en milieuvriendelijk op LNG kunnen varen. Het versterkt onze positie als marktleider in de door LNG aangedreven motoren.”

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland