Wagenborg Offshore bestelt vierde walk to work-schip | Maritiem Nederland
Nieuws
Walk-to-work schepen Kroonborg en Kasteelborg samen in actie.

Wagenborg Offshore bestelt vierde walk to work-schip

redactie | vrijdag 26 november 2021
Offshore, Scheepsbouw

Wagenborg Offshore heeft een overeenkomst getekend voor de inzet van een walk to work emergency response and rescue vessel (W2W ERRV). Dit vierde walk-to-work-schip in de Wagenborg-vloot zal door Wagenborg Offshore worden geëxploiteerd als stand-by en ondersteuningsvaartuig voor inspectie en onderhoud van onbemande platforms in de zuidelijke Noordzee.

Een bestaand PX121 platform supply vessel – in 2015 gebouwd door Ulstein en momenteel varend onder de naam 'Hermit Viking' - wordt binnen twintig weken omgebouwd tot een walk to work-schip bij scheepswerf Koninklijke Niestern Sander in Delfzijl. In deze periode werken circa 80 medewerkers aan de innovatieve ombouw van het schip, waarmee een impuls wordt gegeven aan de regionale werkgelegenheid. De Hermit Viking wordt uitgerust met een extra accommodatiemodule voor 40 personen. Ook wordt er een bewegingsgecompenseerde loopplank geïnstalleerd om aan alle eisen te voldoen.

Aan het begin van het tweede kwartaal van 2022 wordt het schip gedoopt en wordt de naam onthuld, waarna het aan de slag gaat in de zuidelijke Noordzee.

Positief voor milieu

Met vier operationele walk-to-work-schepen op de Noordzee is Wagenborg één van de marktleiders in deze offshore niche. In 2018  werd de ‘Kasteelborg’ opgeleverd, een soortgelijk schip na een vergelijkbaar ombouwproject voor Shell. In 2020 volgde de oplevering van de ‘Keizersborg’ aan een andere groot olie & gas-bedrijf, ook na een ombouwproject.

Samen met 'schip van het jaar' Kroonborg zijn alle walk to work-schepen de afgelopen jaren zeer succesvol gebleken. Naast efficiëntie en logistieke voordelen hebben de walk to work-schepen ook een positief effect op het milieu doordat ze het aantal helikoptervluchten aanzienlijk verminderen.

Partners Maritiem Nederland