VSMC legt kabels in de Duitse Bocht | Maritiem Nederland
Nieuws

VSMC legt kabels in de Duitse BochtJan Spoelstra | donderdag 4 juli 2013
Offshore, Offshore Wind, Boskalis

VSMC gaat samen met Boskalis de infield kabels in een groot Duits windpark aanleggen.

VSMC heeft opdracht gekregen voor het installeren en begraven van de infield kabels van het Duitse offshore windpark Nordsee Ost. Dat maakte de werkmaatschappij van VolkerWessels op 2 juli bekend. Opdrachtgever is het Duitse RWE Innogy. Onlangs kreeg VSMC al opdrachten van E.ON en DONG Energy voor het installeren van de export kabels van twee windparken bij de kust van Engeland. Zowel de klus voor de Engelse kust als deze nieuwe opdracht voert VSMC in samenwerking met Boskalis Offshore Subsea Contracting uit.

Het werk start in het eerste kwartaal van 2014. Er wordt dan begonnen met het installeren en begraven van de 52 kabels die de windturbines verbinden met het offshore hoogspanningstation. Het windpark bestaat uit 48 windturbines en heeft een totale capaciteit van 295 MW. Het park komt te liggen in de Duitse Bocht, in het zuidoostelijke deel van de Noordzee. VSMC installeert momenteel de kabels van het naastgelegen Meerwind offshore windpark.

VSMC (Visser & Smit Marine Contracting) is actief op het gebied van het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van verbindingen, netwerken en installaties voor water en energie. 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland