Vroon Offshore Services laat drie schepen ontmantelen | Maritiem Nederland
Nieuws
Door de negatieve vooruitzichten op de offshore olie- en gasmarkt is er geen emplooi meer voor de schepen.

Vroon Offshore Services laat drie schepen ontmantelen

Redactie | maandag 21 september 2020
Offshore

Vroon Offshore Services (VOS) stoot drie platform supply vessels (PSV) af, met als doel de PSV-vloot 'op de juiste maat' te brengen. Door de neergang in de offshore olie- en gasmarkt en de aanhoudende negatieve vooruitzichten is er op korte termijn geen emplooi meer voor de schepen.

De schepen, VOS Power, VOS Producer en VOS Prominence, zijn gebouwd in 2006 en 2007 en zijn bij oplevering vanaf de werf bij de Vroon-vloot gekomen. Dertien jaar lang hebben ze platformleveringsoperaties uitgevoerd voor een groot aantal Oil & Gas-operators in de Noordzee.

Alle drie de schepen waren al enige tijd opgelegd in Harlingen. Hoewel ze gedurende deze periode goed onderhouden en in uitstekende technische staat werden gehouden, brachten de recente neergang op de offshore olie- en gasmarkten en de aanhoudende negatieve vooruitzichten voor de werkgelegenheid VOS onlangs tot het besluit om te desinvesteren in de PSV-vloot.

Nog deze maand worden de schepen vanuit Harlingen verplaatst naar een gespecialiseerde Nederlandse scheepsrecycling faciliteit. Hier worden ze ontmanteld in overeenstemming met zowel Nederlandse en EU-regelgeving als alle toepasselijke internationale voorschriften en richtlijnen. Componenten en materialen zullen op een veilige en milieuvriendelijke manier worden teruggewonnen om zoveel mogelijk opnieuw te worden verwerkt en hergebruikt.

VOS zal een uitgebreide vloot van moderne offshore-ondersteuningsschepen, waaronder zeventien PSV's, blijven exploiteren vanuit haar vestigingen in Aberdeen, Den Helder, Genua en Singapore.

 

Partners Maritiem Nederland