Vier Nederlandse nominaties voor Offshore Award 2017 | Maritiem Nederland
Nieuws

Vier Nederlandse nominaties voor Offshore Award 2017

Antoon Oosting | dinsdag 17 januari 2017
Offshore

Het mag momenteel dan wat slechter gaan maar dat de Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart in de offshore olie- en gasindustrie nog lang niet zijn uitgespeeld, blijkt uit de nominaties voor de Offshore Support Journal Awards 2017.

Op dit jaarlijkse prijzengala op 8 en 9 februari in Londen worden in totaal negen onderscheidingen uitgereikt: Support Vessel of the Year, Shipowner of the Year, Innovation of the Year, Environmental Award, Offshore Renewables Award, Subsea Innovation Award, Dynamic Positioning Award, Lifetime Achievement Award en Industrial Leader Award.

De strijd om de titel Support Vessel of the Year is vooral een Nederlandse aangelegenheid van vier nominaties van Nederlandse ontwerpen of opdrachtgevers. Dat is allereerst de ‘ALP Striker’, een grote en krachtige lange-afstandssleper. Opdrachtgever hiervoor was het inmiddels door het Canadese Teekay overgenomen Rotterdamse sleepbedrijf ALP Marine Services. De ALP Striker, gebouwd door het Japanse Niigata, is voorzien van het futuristische X-Bow ontwerp van het Noorse Ulstein.

De nummer twee is de ‘Pioneering Spirit’ waarmee Allseas’ Edward Heerema zijn twintigjarige droom in vervulling deed gaan van een superschip dat in één hijs de grootste offshore platforms van zee kan halen.

Nummer drie is de door Damen gebouwde ‘Maersk Connector’, een offshore installatieschip. Vier is de ‘Audax’ van het Rotterdamse Red Box Energy Services, een ijsbrekend zwaartransportschip dat installaties voor de olie- en gasindustrie in Siberië aflevert.

Verder is voor de titel Shipowner of the Year Vroon Offshore Servies genomineerd. Het Rotterdamse Barge Master is een van de vier genomineerden voor de Offshore Renewables Award.

Partners Maritiem Nederland