Veth Propulsion in Amerikaanse handen | Maritiem Nederland
Nieuws
De contraroterende Veth Hybrid Drive roerpropellers zorgen voor efficiënter brandstofgebruik (beeld: Veth Propulsion)

Veth Propulsion in Amerikaanse handen

redactie | maandag 2 juli 2018
Toeleveranciers

Per 1 juli maakt thrusterfabrikant Veth Propulsion deel uit van de Amerikaanse Twin Disc Groep. Door de overname versterkt het Papendrechtse bedrijf zijn (service)netwerk en marktpositie.

Veth Propulsion en Twin Disc werkten al enkele jaren samen op het gebied van verkoop en service. Twin Disc was de distributeur voor diverse Aziatische landen en sinds 2016 ook voor de Noord-Amerikaanse markt.

"Met Twin Disc blijft de continuïteit van dit mooie bedrijf gewaarborgd in de toekomst”, zegt Erik Veth, algemeen directeur Veth Propulsion. CEO John H. Batten van Twin Disc wijst erop dat ook het Amerikaanse bedrijf (met hoofdvestiging in Racine, Wisconsin) nog altijd een familiebedrijf is. "Wij hebben een soortgelijke bedrijfscultuur en staan, net als Veth Propulsion, garant voor klantwaarden als kwaliteit, service en innovatie. Een strategische uitbreiding die ons wereldwijd mooie kansen gaat brengen.”

“Voorlopig blijf ik aan als algemeen directeur en verandert er zowel voor personeel als voor klanten en leveranciers weinig. Wij zijn nog altijd een down-to-earth Nederlands bedrijf met dezelfde gevestigde naam, die waarde hecht aan al haar klantgroepen, zowel in binnen- als buitenland. Dit verandert niet”, aldus Erik Veth.

Sterkere marktpositie

Productie en service blijven gecentraliseerd vanuit Nederland, uiteraard ondersteund door een wereldwijd agentennetwerk. De samensmelting van know-how, producten en merken zorgt voor een sterkere positie in de maritieme industrie, waar zowel Twin Disc als Veth Propulsion en hun klanten klanten baat bij hebben in de toekomst, aldus Veth.

Partners Maritiem Nederland