Veth levert boegschroef LNG-tankers Concordia Damen | Maritiem Nederland
Nieuws
De order voor Veth Propulsion is de kroon op de al jarenlang bestaande samenwerking met Concordia Damen.

Veth levert boegschroef LNG-tankers Concordia DamenRedactie | maandag 4 januari 2021
Scheepsbouw, Binnenvaart

Concordia Damen heeft Veth Propulsion by Twin Disc geselecteerd als boegschroefleverancier voor de veertig LNG-tankers voor Shell. Op 18 december ondertekenden beide partijen het contract voor het leveren van veertig efficiënte Veth stuurroosters en bijbehorende elektromotoren. In februari worden de eerste boegschroeven geleverd.

De duurzame LNG tankers worden in de komende vier jaar voorzien van het stuurrooster type VSG-1200L en elektromotoren van 425 kW. Wim Boom, Area Sales Manager Veth Propulsion, spreekt van "de kroon op de samenwerking met Concordia Damen die al jarenlang bestaat. Zo hebben we gezamenlijk de planning op elkaar afgestemd en kunnen meedenken in het hele proces.”

De eerste boegschroeven staan op de planning voor levering in februari 2021, waarna elke opvolgende maand een boegschroef de werkplaats van Veth Propulsion zal verlaten. De schepen worden door Shell gecharterd om minerale oliën te vervoeren tussen Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en het Rijn-netwerk. De investeringstak van de Amerikaanse bank JP Morgan wordt eigenaar van alle schepen.

“Veth Propulsion bleek uiteindelijk de meest interessante en best passende partij voor dit project”, zegt Tim van Berchum, Financial Manager van Concordia Damen. De schepen worden geëxploiteerd door VT Group, die al bekend is met de boegschroeven van Veth Propulsion.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland