Vervolgorder Holland Shipyards hybride ferry's voor Kiel | Maritiem Nederland
Nieuws
Hybride ferry Gaarden is het prototype van de serie die Holland Shipyards bouwt voor Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel.

Vervolgorder Holland Shipyards hybride ferry's voor KielRedactie | dinsdag 12 januari 2021
Scheepsbouw

Na de aflevering van de hybride ferry 'Gaarden' en de kiellegging voor de volledig elektrische ferry 'Düsternbrook' heeft Holland Shipyards een vervolgopdracht voor de bouw van nog eens drie hybride ferries ontvangen van Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel (SFK). 

De drie additionele hybride ferries hebben hetzelfde ontwerp als de 'Gaarden'. De 32,4 m lange en 8,8 m brede schepen beschikken over een hybride aandrijving die zowel draait op een generator als op batterijen. De eerste twee ferries komen in februari en mei 2022 in de vaart, de laatste begin 2026.

Holland Shipyards won in 2019 een Europese tender voor de bouw van vier hybride ferries. Nu het prototype 'Gaarden' enkele maanden tot volle tevredenheid in bedrijf is, kan het contract worden uitgevoerd zoals het oorspronkelijk is bedoeld", zegt Ansgar Stalder, Betriebsleiter van Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel.

De vlootvernieuwing van SFK sluit aan bij de doelstelling van de Noord-Duitse stad Kiel om in 2050 CO2-neutraal te zijn. De scheepvaart speelt een grote rol in deze transitie.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland