Vermeiden en Gerson in de prijzen | Maritiem Nederland
Nieuws

Vermeiden en Gerson in de prijzen

Bart Stam | dinsdag 30 januari 2007

Tijdens het 61ste Havengildediner van Amsterdam Ports Association (Amports) heeft Yke Vermeiden een hoge koninklijke onderscheiding ontvangen. Minister Karla Peijs benoemde hem tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde in aanwezigheid van circa 560 aanwezigen.

 

Vermeiden heeft zich een kwarteeuw lang ingespannen voor de Amsterdamse havenregio. Zo was hij achtereenvolgens voorzitter (1984-1993), vice-voorzitter (1993-2002) en bestuurslid (2002-2005) van Amports. Dit is het samenwerkingsverband van de havens van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en Velsen/IJmuiden. Tevens was hij bestuurslid van de Kamer van Koophandel en de bedrijvenvereniging ORAM.

 

Vanaf 1975 was Vermeiden succesvol ondernemer in de op- en overslag van vloeibare olieproducten. In december nam hij afscheid als directeur van Oiltanking Amsterdam, een werkmaatschappij van het Duitse Marquard & Bahls in Hamburg. Het bedrijf is via een pijpleiding aangesloten op een aantal productieplatforms op de Noordzee voor de aanlanding van ruwe olie.

 

Vermeiden was niet de enige die tijdens het diner in de prijzen viel. Directeur Hans Gerson (Amsterdam Haven) nam de Havenpenning 2006 in ontvangst voor zijn grote inzet voor de Amsterdamse haven en het verstevigen van de banden met het bedrijfsleven. Gerson is nu vijf jaar directeur van het havenbedrijf, daarvoor werkte hij bij het grondbedrijf van de gemeente. Gerson wil tot september 2009 in functie blijven.

Partners Maritiem Nederland