Nieuws
Tanker Delta Mariner was het eerste schip met een diepgang van 15 m dat de haven van Rotterdam bereikte (foto: HbR)

Verdieping Nieuwe Waterweg deze zomer afgerond

redactie | dinsdag 23 april 2019
Baggeren, Havenbedrijf Rotterdam

Op 20 april arriveerde de Delta Mariner bij Koole terminal in de Rotterdamse haven. De aankomst van een tanker met een diepgang van 15 m markeert de officieuze opening van de verdiepte Nieuwe Waterweg. Het project is helemaal afgerond als Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam deze zomer de laatste obstakels verwijderen. 

“Met deze verdieping zetten we de poorten van Rotterdamse haven nog verder open voor een nieuwe generatie zeeschepen", zegt minister Van Nieuwenhuizen (IenW). "Samen met het Havenbedrijf investeren we hiermee in de maritieme bereikbaarheid van het Botlekgebied in onze mainport Rotterdam.”

John Kraakman, CEO Koole terminal: “Door de verdieping kunnen wij de klanten op onze terminals beter bedienen. Dit zal resulteren in een verdere verbetering van de logistiek doordat er minder scheepsbewegingen nodig zijn. Bovendien verbetert de carbonfoodprint in de logistieke keten en de concurrentiekracht van de aan ons verbonden klanten door lagere logistieke kosten in de totale keten.”

Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf: “Met de verdieping verbetert Rotterdam zijn concurrentiepositie en moderniseren we de Botlek tot een gebied waar de nieuwste bulkschepen en chemicaliëntankers zich net zo thuisvoelen als de grootste containerschepen op de Maasvlakte 2.”

Drie contractdieptes

Rijkswaterstaat verdiepte de Nieuwe Waterweg en het havenbedrijf de Botlek. In de Botlek gaat de nautisch gegarandeerde diepte van -/- 14,5 naar -/- 15,90 m. Op de Nieuwe Waterweg wordt het eerste gedeelte vanaf Hoek van Holland verdiept van -/- 15 naar -/-16,20 m tot Maassluis. Het tweede gedeelte tot de Beneluxtunnel krijgt een gegarandeerde diepgang van -/- 16,40 m. De extra 20 centimeter heeft te maken met het lagere zoutgehalte van de Nieuwe Waterweg landinwaarts waardoor schepen meer diepte nodig hebben. 

Boskalis en Van der Kamp

Het project voor de verdieping van de Nieuwe Waterweg en Botlek omvat de verdieping van de Botlek en - over een traject van 25 kilometer - de verdieping van de Nieuwe Waterweg, het Scheur en de Nieuwe Maas. De uitvoering lag in handen van Boskalis (Maasluis tot Beneluxtunnel en de Botlek) en baggerbedrijf Van der Kamp (Nieuwe Waterweg Maasluis-Hoek van Holland).

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland