Van Oord eerste partner Nederland paviljoen Expo Dubai | Maritiem Nederland
Nieuws
Van Oord is veertig jaar actief in Dubai, hier met sleephopperzuiger Volvox Atalanta.

Van Oord eerste partner Nederland paviljoen Expo DubaiRedactie | dinsdag 12 november 2019
Baggeren

Van Oord wordt de eerste National Partner van het Nederlandse paviljoen op de Expo 2020 in Dubai. De maritieme aannemer werkt op dit moment aan de afronding van het Dubai Harbour Masterplan.

Hans Sandee, de Nederlandse consul-generaal en commissaris-generaal Expo 2020 Dubai, en Koen Sweers, Area Manager bij Van Oord, bezegelden de samenwerking tijdens een bezoek aan het Dubai Harbour Masterplan-project in het gezelschap van Nederlandse bedrijven, die deelnemen aan de Abu Dhabi International Petroleum Exhibition & Conference. "Samen met Van Oord zullen we Nederlandse oplossingen, kennis en expertise voor een duurzame toekomst goed voor het voetlicht kunnen brengen tijdens het evenement", zegt Sandee.

Het Dubai Harbour Masterplan beslaat 185 hectare land en omvat cruiseterminals en aanlegplaatsen voor 1.400 boten. Het project past binnen de ambitie van Dubai om in 2020 twintig miljoen toeristen te trekken. Van Oord zal de werkzaamheden voor dit project binnenkort afronden.

Veertig jaar actief in Dubai

De afgelopen veertig jaar heeft Van Oord in het Midden-Oosten en met name in Dubai een aantal 'iconische' waterfront- en infrastructuurprojecten uitgevoerd. Op de Expo 2020 Dubai gaat de onderneming een actieve rol spelen in diverse programmaonderdelen van het Nederlandse paviljoen. Opdrachtgevers en partners uit de hele wereld worden uitgenodigd voor een bezoek aan het Nederlandse paviljoen in de zes maanden van de Expo, vooral in de themaweken en op de Nederlandse nationale dag. De wereldtentoonstelling vindt plaats tussen oktober 2020 en april 2021.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland