Aanleg windpark Hollandse Kust (noord) naar Van Oord | Maritiem Nederland
Nieuws
Van Oord zet zijn offshore installatieschepen Aeolus, MPI Adventure en MPI Resolution en kabellegger Nexus in.

Aanleg windpark Hollandse Kust (noord) naar Van Oordredactie | donderdag 30 juli 2020
Offshore Wind

De joint venture Crosswind (Shell en Eneco) heeft de vergunning gekregen voor het offshore windpark Hollandse Kust (noord). Van Oord  heeft de opdracht gewonnen voor de Balance of Plant-werkzaamheden voor het windpark.

Van Oord heeft de laatste jaren een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling en bouw van offshore windparken op het Nederlandse deel van de Noordzee, zoals Gemini en Borssele III & IV en kavel V. Hollandse Kust (noord) krijgt een capaciteit van 759 MW en levert jaarlijks minimaal 3,3 TWh. Dat is voldoende om meer dan 1 miljoen huishoudens in Nederland van groene stroom te voorzien. CrossWind verwacht dat het windpark in 2023 operationeel is.

Balance of Plant

Als Balance of Plant-aannemer is Van Oord verantwoordelijk voor de engineering, inkoop, bouw en installatie van de fundaties, de verbindingskabels en het transport en installatie van de windturbines. Van Oord zet daarbij zijn offshore installatieschepen Aeolus, MPI Adventure en MPI Resolution en kabellegger Nexus in.

"Wij zijn erg trots dat we voor Hollandse Kust (noord) als Balance of Plant-aannemer gaan samenwerken met Shell en Eneco", zegt Arnoud Kuis, managing director Van Oord Offshore Wind. "Wij combineren al onze kennis en expertise voor de bouw van dit offshore windpark. Van Oord laat met de deelname aan dit innovatieve project zien dat wij wederom voorop lopen bij projecten die een bijdrage leveren aan de duurzame energietransitie in Nederland."

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland