Van Oord voltooit vijfde offshore windpark in Nederland | Maritiem Nederland
Nieuws
Van Oord was onder meer verantwoordelijk voor de installatie van de fundaties en 77 turbines van het windpark.

Van Oord voltooit vijfde offshore windpark in Nederlandredactie | donderdag 18 februari 2021
Offshore Wind

Ondanks moeilijke omstandigheden, onder meer door corona, wist het Blauwwind-consortium het offshore windpark Borssele III & IV binnen de planning neer te zetten. Ook 'Balance of Plant'-aannemer Van Oord is trots op de bouw van het vijfde offshore windpark in Nederland. Arnoud Kuijs, managing directeur Van Oord Offshore Wind, spreekt van een 'nieuwe mijlpaal voor de energietransitie in Nederland'.

Borssele III & IV, een van de grootste Nederlandse offshore windparken, is nu volledig operationeel. Het windpark ligt 22 km uit de Zeeuwse kust en kan 825.000 Nederlandse huishoudens van duurzame stroom voorzien. De bouw van het windpark, met een opgesteld vermogen van 731,5 MW en in totaal 77 turbines, is volgens planning voltooid. Op 6 januari 2021 is het officieel in gebruik genomen. 

Als Balance of Plant-aannemer was Van Oord verantwoordelijk voor het ontwerp, de engineering, inkoop, bouw en installatie van de fundaties en de verbindingskabels alsmede voor de installatie van de 77 turbines, waarvan de laatste in november 2020 werd geïnstalleerd. Kabellegger Nexus en trencher Dig-It uit de vloot van de maritieme aannemer hebben meer dan 170 km aan verbindingskabels geïnstalleerd en ingegraven.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Betabanen

Partners Maritiem Nederland