Nieuws
Bij de werkzaamheden in Mexico maakt Van Oord gebruik van sleephopperzuigers Lelystad en Athena (foto: Van Oord)

Van Oord verwerft groot landwinningsproject in Mexicoredactie | woensdag 5 juni 2019
Baggeren

De Mexicaanse president Lopèz Obrador heeft het startschot gegeven voor de aanwinning van land in het kader van de nieuwe Pemex-raffinaderij in Dos Bocas, Tabasco. Binnen tien maanden zal Van Oord 12 miljoen kubieke meter zand winnen om 600 hectare nieuw land mee aan te leggen.

Staatsoliemaatschappij Pemex (Petróleos Mexicanos) kende het project met een contractwaarde van 235 miljoen euro toe aan een consortium van Van Oord en Grupo Huerta Madre, vertelt Mark Roelofs, één van Van Oord’s Dredging Directors.

"Voor de landaanwinning zullen we een van onze grootste cutterzuigers, type Athena, en een middelgrote sleephopperzuiger inzetten", aldus Roelofs. Het project omvat tevens de dynamische verdichting van 400 hectare land en 6 miljoen kubieke meter droog grondverzet.

Eenmaal in gebruik zal de Dos Bocas-raffinaderij zo'n 340.000 vaten ruwe olie per dag verwerken. Dat maakt Mexico zelfvoorzienend op het gebied van geraffineerde aardolieproducten en komt de onafhankelijkheid van het land ten goede.

Volgens de Mexicaanse krant 'El Sol de Mexico' was een consortium onder leiding van Boskalis ook in de race voor de opdracht.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland