Nieuws
Kabellegger Nexus is een van de schepen in de offshore wind-vloot van Van Oord.

Van Oord ontwikkelt offshore windpark in EstlandRedactie | woensdag 29 januari 2020
Offshore Wind

Van Oord en Saare Wind Energy gaan het Saaremaa offshore windpark. Saare Wind Energy is een Ests bedrijf dat betrokken is bij de ontwikkeling van het offshore-windpark. Het park beslaat een oppervlakte van 154 km2 en ligt ten zuidwesten van het eiland Saaremaa.

Saare Wind Energy is in 2015 begonnen met een analyse en uitwerking van de ruimtelijke-ordeningsaspecten van het project. Met de volgende fase - de milieueffectrapportage - kan gestart worden zodra de Estse autoriteiten een positief besluit hebben genomen. Van Oord was in het verleden betrokken bij de eerste ontwikkelingsfase van diverse windenergieprojecten. De partijen zijn ervan overtuigd dat de gecombineerde kennis kan zorgen voor een succesvolle ontwikkeling van het project. De besprekingen die tot de overeenkomst met Saare Wind Energy hebben geleid, werden ondersteund door de EIA (Estonian Investment Agency), waaruit blijkt dat de regering in Estland groot belang hecht aan de ontwikkeling van duurzame energie.

Kansrijk project

Saaremaa is niet het enige offshore windpark dat in Estland worden ontwikkeld, maar de kans op een succesvolle ontwikkeling lijkt groot. Het windpark ligt zeer gunstig in de Oostzee in relatie tot de heersende windrichting. Het windpark kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van een internationaal Baltisch elektriciteitsnetwerk. Van Oord en Saare Wind Energy willen de samenwerking met lokale en nationale stakeholders in Estland verder intensiveren, omdat dit een voorwaarde is voor de komende vergunningsprocedure en de daaropvolgende realisatie van het project.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland