Van Oord lanceert programma Sustainable Earth Actions | Maritiem Nederland
Nieuws
Het doel is voor toekomstige generaties een betere wereld achter te laten. Foto: Van Oord (uitsnede)

Van Oord lanceert programma Sustainable Earth Actions

redactie | woensdag 22 mei 2019
Offshore, Baggeren

Om zijn duurzame ambitie te onderstrepen presenteert Van Oord een whitepaper over 'Accelerating Climate Initiatives'. Daarnaast introduceerde de maritieme aannemer het duurzaamheidsprogramma Sustainable Earth Actions (S.E.A.), een platform van acties om succesvolle oplossingen te etaleren voor wereldwijde uitdagingen.

In de whitepaper ligt de nadruk op de versnelling van klimaatinitiatieven. De paper benadrukt de schaal en reikwijdte van de klimaatuitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd. Van Oord stelt manieren voor om deze uitdagingen aan te gaan met behulp van adaptiemaatregelen. De publicatie van een whitepaper is de volgende stap om Van Oord’s betrokkenheid bij duurzaamheid te tonen en een open uitnodiging om stakeholders te ontmoeten en te inspireren.

Sustainable Earth Actions

In de komende eeuw staat de wereld voor veel uitdagingen op het gebied van water en energie. Het doel zal zijn om samenlevingen veerkrachtiger en duurzamer te maken en voor toekomstige generaties een 'betere wereld' achter te laten. Duurzaamheid, innovatie en samenwerking zijn de sleutelwoorden.

Het S.E.A. programma gaat over het ondernemen van actie: het versnellen van klimaatinitiatieven, het verbeteren van de energietransitie en het versterken van de natuur en gemeenschappen. Voorbeelden van acties van Van Oord en partners zijn te vinden op https://www.vanoord.com/sustainability. Op dit platform zal Van Oord een serie van whitepapers presenteren.

Partners Maritiem Nederland