Van Oord klaar met installeren monopiles Kriegers Flak | Maritiem Nederland
Nieuws
Installatieschip Svanen Svanen heeft alle 72 monopiles eerder dan gepland kunnen installeren.

Van Oord klaar met installeren monopiles Kriegers Flakredactie | donderdag 3 september 2020
Offshore Wind

Eind augustus heeft Van Oord's hefschip Svanen de laatste fundatie geïnstalleerd voor het Deense offshore windpark Kriegers Flak in de Oostzee. In totaal zijn 72 monopiles vanuit het Duitse Rostock drijvend naar de projectlocatie gebracht. De transitiestukken werden per schip vanuit het Deense Aalborg aangevoerd. 

De Svanen heeft alle monopiles eerder dan gepland kunnen installeren. Tijdens de uitvoering waren veiligheids- en covid-19-maatregelen van kracht, waardoor een veilige werkomgeving voor de betrokkenen werd gecreëerd. Om alle werkzaamheden voor dit project uit te kunnen voeren, zette Van Oord tien schepen in. Tijdens het heien is een 'dubbel groot bellenscherm' gebruikt om het onderwatergeluid te dempen. Bij de uitvoering werkte het projectteam van Van Oord nauw samen met opdrachtgever Vattenfall en de fundatieleveranciers EEW Group en Bladt Industries.

Grootste Deense windpark

Met een opgesteld vermogen van ruim 600 MW wordt Kriegers Flak het grootste offshore windpark van Denemarken, dat in 2021 volledig operationeel moet zijn. Wanneer het windpark in volle productie is, zal het de jaarlijkse Deense elektriciteitsproductie uit wind met 18 procent toenemen, wat overeenkomt met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van ongeveer 600.000 Deense huishoudens. Het park wordt gebouwd in de Oostzee, op een afstand van 15 tot 40 km uit de Deense kust.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland