Van Oord installeert kabels voor Taiwanese windparken | Maritiem Nederland
Nieuws
Voor de installatie van de kabels maakt Van Oord onder meer gebruik van kabellegger Nexus (foto: Van Oord)

Van Oord installeert kabels voor Taiwanese windparkenredactie | woensdag 18 september 2019
Offshore Wind

Ørsted  gunt Van Oord een contract voor de kabelinstallatiewerkzaamheden voor de Greater Changhua 1 & 2a offshore windparken. Deze windparken liggen 35 tot 60 kilometer uit de westkust van de provincie Changhua in Taiwan. De windparken zullen jaarlijks 1 miljoen huishoudens van duurzame energie voorzien. 

Van Oord is verantwoordelijk voor het transport, de installatie en het ingraven van de 111 verbindingskabels (met een totale lengte van 135 kilometer) en de drie exportkabels (met een totale lengte van 145 kilometer). Voor de uitvoering van de werkzaamheden zal Van Oord zijn speciale kabellegger Nexus inzetten, uitgerust met een kabelcarrousel met een capaciteit van 5.000 ton. Vervolgens zal Van Oords eigen trencher Dig-It de kabels op de gewenste diepte begraven. De werkzaamheden starten in 2021.

De werkzaamheden voor de 900 MW Greater Changhua 1 & 2a windparken zijn het eerste kabelproject in Taiwan voor Van Oord. Als de windparken eenmaal in gebruik zijn in 2022, zal het een aanzienlijke bijdrage leveren aan de doelstelling van de Taiwanese regering om in 2025 5,7 GW offshore wind te produceren.

Vakmensen opleiden

Nu de Taiwanese offshore-windenergiemarkt groeit, wil Van Oord zijn expertise en ervaring op dit gebied inbrengen bij de ontwikkeling van de supply chain en het opleiden van vakmensen in het land. Van Oord zal nauw samenwerken met Taiwanese engineeringbedrijven en eigenaren van supportschepen om dit kabelinstallatieproject tot een goed einde te brengen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland