Van Oord, Hakkers en Beens verruimen Twentekanaal | Maritiem Nederland
Nieuws
Dankzij verruiming van het Twentekanaal zijn de havens van Almelo, Hengelo en Twente vanaf 2022 beter bereikbaar.

Van Oord, Hakkers en Beens verruimen TwentekanaalRedactie | woensdag 28 oktober 2020
Binnenvaart, Baggeren

Rijkswaterstaat heeft de laatste fase van de verruiming van de Twentekanalen gegund aan Combinatie Van Oord - Hakkers - Beens. De waterbouwbedrijven starten met de werkzaamheden in het voorjaar van 2021 en duren tot eind december 2022.

Door het verruimen van de vaarweg zijn de havens van Almelo, Hengelo en Enschede straks beter bereikbaar en kunnen grotere schepen veiliger en vlotter doorvaren. Dit is een stimulans voor de regionale economie en transport over water wordt extra aantrekkelijk gemaakt.

De combinatie Van Oord - Hakkers - Beens is onder meer verantwoordelijk voor het verruimen van het kanaal, het vervangen van de huidige damwanden over een lengte van 35 km en het aanbrengen van een zelfdichtende laag op de bodem van het kanaal. Ook leggen de waterbouwers 13 km aan natuurvriendelijke oevers aan.

"Wij kijken uit om met de combinatie aan de slag te gaan met de tweede fase van de verruiming van de Twentekanalen. Onze vindingrijkheid zetten wij graag in om bij te dragen aan de ambitie van Rijkswaterstaat om minder vrachtverkeer via de weg te laten plaatsvinden", zegt projectdirecteur Richard Brouwer van Van Oord.

Beste prijs/kwaliteit verhouding

Bij deze aanbesteding selecteerde Rijkswaterstaat op basis van een combinatie van prijs en kwaliteit, ook wel 'Beste Prijs Kwaliteit Verhouding' (BKPV) genoemd. BPKV helpt om de innovatiekracht en de creativiteit van de markt beter te benutten. Uit de beoordeling blijkt onder meer dat de doordachte planning van de combinatie Van Oord - Hakkers - Beens, het uitvoeringsteam van Rijkswaterstaat vertrouwen geeft.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland