Van Oord favoriete maritieme werkgever voor starters | Maritiem Nederland
Nieuws
Foto: Van Oord

Van Oord favoriete maritieme werkgever voor startersVan Oord is volgens het First Employers onderzoek van Memory Events de beste maritieme werkgever. De organisator van de Nederlandse Carrièredagen en Nationale Carrièrebeurs voert jaarlijks een onderzoek uit onder studenten en starters naar hun favoriete bedrijven om hun loopbaan te starten.  

De plaatsen twee tot en met zes zijn achtereenvolgens voor Boskalis, Mammoet, Huisman, Heerema en Damen Shipyards. De doelgroep van 1.108 studenten en starters met afstudeerrichtingen in economische, juridische en technische afstudeerrichtingen was weliswaar groter dan vorig jaar (907), maar te gering om iets te kunnen zeggen over meer maritieme werkgevers.

Als we kijken naar de top 50 van alle bedrijven (niet alleen maritiem), dan staat Shell op één. Het bedrijf dat momenteel het grootste drijvende gevaarte ter wereld in aanbouw heeft kan op zijn minst toch deels maritiem genoemd worden. Vanaf 2017 moet de drijvende LNG-fabriek 'Prelude' voor de kust van Australië vloeibaar aardgas gaan produceren. Andere bedrijven uit de top 50 met een maritiem component zijn VolkerWessels (12), Royal HaskoningDHV (16) en Pon Power (50).

Als belangrijkste reden om je carrière bij Van Oord te starten, wordt gegeven de internationale carrièremogelijkheden. Inhoud van de functie wordt ook belangrijk gevonden. Het salaris komt pas op de vijfde plaats als reden om bij Van Oord aan de slag te gaan, maar volgens het salarisonderzoek van TW zit het wel snor met salarissen in de maritieme sector.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland