Van Oord actief in grootste waterbouwkundig project VK | Maritiem Nederland
Nieuws
Fantastisch om deze enorme backhoes, die tot de grootste ter wereld behoren, aan het werk te zien in Aberdeen.

Van Oord actief in grootste waterbouwkundig project VKRedactie | dinsdag 29 september 2020
Baggeren, Havens

Van Oord heeft twee projecten aangenomen voor het verwijderen van steen en het aanbrengen van oeverbescherming voor de uitbreiding van de Aberdeen South Harbour. De havenuitbreiding is het grootste waterbouwkundige infrastructuurproject dat op dit moment in het Verenigd Koninkrijk wordt uitgevoerd. 

Als de havenuitbreiding klaar is, ontstaan er nieuwe kansen voor de regio, zowel als het gaat om nieuwe als om bestaande internationale markten. Opdrachtgever voor beide projecten is de Aberdeen Harbour Board. Van Oord's backhoe Razende Bol voegde zich afgelopen week bij backhoe Goliath op de Schotse projectlocatie. 

"Van Oord is al jarenlang betrokken bij de havenuitbreiding van South Harbour. Het is een fantastisch gezicht om deze enorme backhoes, die tot de grootste ter wereld behoren, aan het werk te zien op ons project", zegt Michelle Handforth, Chief Executive Aberdeen Harbour Board. 

Backhoes en splijthoppers

De profileringswerkzaamheden voor het havenbekken en de oeverbescherming zullen naar verwachting op tijd klaar zijn voor het komende winterseizoen. Een deel van het werk zal worden uitgevoerd door de Goliath, die wordt ingezet op grootschalige havenuitbreidingsprojecten over de hele wereld.

De Razende Bol is een graag geziene gast in de Britse kustwateren. De backhoe heeft in de loop der jaren aan verschillende outfallprojecten gewerkt, recentelijk nog bij Withernsea, 50 km ten noorden van Hull. De backhoes worden ondersteund door drie splijthoppers.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland