Van fruitoverslag naar metaaloverslag | Maritiem Nederland
Nieuws

Van fruitoverslag naar metaaloverslagRedactie | woensdag 5 augustus 2015
Havens, Havenbedrijf Rotterdam

Op 31 juli arriveerde het Finse projectladingschip 'Meri' in de Merwehaven met aan boord een mobiele kraan van Liebherr voor Pacorini Metals.

Met deze nieuwe kraan van het type ‘LHM 420’ kan Pacorini alle typen breakbulk goederen laden en lossen tot een maximum gewicht van 124 ton. Een dag na aankomst van de kraan opende het bedrijf een eigen breakbulk terminal in de Rotterdamse haven.

De nieuwe terminal past in het beleid van het Havenbedrijf om zijn positie in de overslag van breakbulk te verbeteren. Antwerpen is marktleider in de overslag van breakbulk in West-Europa, maar Rotterdam probeert - ondersteund door diverse ludieke acties - marktaandeel te winnen.

Pacorini Metals heeft zich op het volledige terrein inclusief kade van de voormalige Fruit Terminal aan de Galileistraat in de Merwehaven gevestigd. Het zal deze locatie gebruiken voor de op- en overslag van non ferro metalen, zoals aluminium, koper, zink, lood, tin en nikkel, en mogelijk ook soft commodities zoals koffie en cacao.

Pacorini is sinds 2005 actief in de Rotterdamse haven, maar bezat tot nu toe geen eigen op- en overslagfaciliteiten. Het bedrijf speelt met de ingebruikname van een eigen terminal in op de verdere groei en toename van zijn activiteiten in de Rotterdamse haven.

De terminal omvat een terrein van 12,5 ha en heeft een 600 m lange kade. De diepgang aan de kade bedraagt 10 m. De Fruit Terminal was tot 2010 in gebruik door fruitoverslagbedrijf Seabrex. De laatste jaren werd de terminal al gebruikt voor de opslag van non ferro metalen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland