Vabo start groot composietproject voor Royal Van Lent | Maritiem Nederland
Nieuws
Een schaalmodel van de onderdelen van het superjacht die in composiet worden uitgevoerd.

Vabo start groot composietproject voor Royal Van Lent

Redactie | donderdag 17 oktober 2019
Jachtbouw & Watersport

Op 10 oktober stond Vabo Composites samen met superjachtbouwer Royal Van Lent (onderdeel van Feadship) op feestelijke wijze stil bij het bereiken van een belangrijke mijlpaal in één van de grootste composietprojecten die ooit in de superjachtbouw is uitgevoerd. 

De vertegenwoordigers van het eigenaarsteam van een nieuw te bouwen superjacht en Royal Van Lent drukten op de knop te drukken waarmee de robot werd geactiveerd die vervolgens de eerste laag in de mal legde.

De superjachtbouwer heeft Vabo Composites in Emmeloord de opdracht gegeven voor de engineering, mallenbouw, productie en installatie van de bovenbouw van het jacht. Om zoveel mogelijk gewicht te besparen maakt Vabo de mast, het dak en de twee dekken van de bovenbouw – in totaal meer dan 800 m² – van composiet. De productie is inmiddels in volle gang en de eerste mallen zijn gereed.

Het Vabo-team is de komende maanden druk met het realiseren van het project. Het eerste grote transport naar de Urker haven staat gepland voor begin 2020.

Partners Maritiem Nederland