Uitbreiding digitaal zeevrachtplatform Sea Explorer | Maritiem Nederland
Nieuws
Het platform geeft voor het eerst volledige openheid over de CO2-uitstoot van de gekozen vervoersoptie (foto: K&N)

Uitbreiding digitaal zeevrachtplatform Sea Explorerredactie | dinsdag 20 november 2018
Havens

Met de toevoeging van directe verbindingen en overslagmogelijkheden is het zeevrachtplatform Sea Explorer van Kuehne & Nagel verder uitgebreid.

Dankzij een geavanceerd route-algoritme biedt Sea Explorer nu aansluitingen tussen meer dan 1200 havens over de hele wereld. Meer dan 63.000 havencombinaties zijn met elkaar verbonden door 750 directe wekelijkse lijndiensten of via een veelvoud aan overslagopties.

"Dankzij de vergelijking van realistische doorlooptijden voor directe verbindingen en een intuïtieve navigatie geeft Sea Explorer klanten nieuwe mogelijkheden voor hun dagelijkse operaties. Het is voor het eerst dat een platform volledige openheid geeft over CO2 uitstoot die verder gaat dan de individuele vervoerder. In het licht van de komende IMO 2020 regelgeving biedt dit vervoerders de mogelijkheid om bij te dragen aan een groene economie en duurzaam wereldwijd transport over zee", zegt Otto Schacht, die binnen de raad van bestuur verantwoordelijk is voor Zeevracht.

Op het platform kunnen gebruikers vervoersopties vinden, vergelijken en visualiseren voor verschillende vervoerders. Informatie over lijndiensten wordt gevalideerd door meer dan 200 miljoen datasets per dag vanuit meerdere bronnen, zoals AIS (Automated Identification System) en de operationele systemen van de Zwitserse logistieke dienstverlener.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland