Uitbreiding bergingsactiviteiten Boskalis in VS | Maritiem Nederland
Nieuws
Smit Salvage was in 2016 actief bij de berging van ro/ro vessel Modern Express in de Golf van Biskaje.

Uitbreiding bergingsactiviteiten Boskalis in VSRedactie | donderdag 9 april 2020
Boskalis

Boskalis breidt zijn bergingsactiviteiten in de VS uit met de overname van maritieme emergency response specialist Ardent Americas LLC. Met deze overname versterkt Boskalis zijn positie op de Amerikaanse maritieme bergingsmarkt.

Ardent Americas is een leidende speler onder de Oil Pollution Act uit 1990 (OPA90) voor het verlenen van maritieme emergency response diensten in de VS. Volgens deze wet verplicht de Amerikaanse Kustwacht reders die in Amerikaanse wateren actief zijn een contract af te sluiten met erkende bergingsbedrijven voor het leveren van bergings- en brandbestrijdingsdiensten. Het OPA90-programma van Ardent Americas omvat 500 reders en meer dan 4.000 schepen.

Ardent Americas is in 2015 ontstaan ​​na de fusie van Svitzer Salvage en Titan Salvage. Het bedrijf opereert vanuit Houston en Fort Lauderdale in de VS en was een dochteronderneming van Ardent Global Marine Services met haar hoofdkantoor in IJmuiden. Ardent en Smit Towage waren in 2018 samen actief bij de berging van de Maersk Honam na een scheepsbrand op de Indische Oceaan.

Smit Salvage

Boskalis levert al OPA90-diensten in de VS met Donjon-Smit via zijn dochteronderneming Smit Salvage en joint venture-partner Donjon Marine. Met ruim 175 jaar ervaring staat Smit Salvage synoniem voor totale toewijding aan het assisteren van schepen bij noodsituaties op zee en het verwijderen van wrakken, vooral wanneer optimale zorg voor het milieu een prioriteit is.

In 2019 verkocht Boskalis de eerdere belangen in Saam Smit Towage en Kotug Smit Towage. 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland