Twee ton subsidie voor hybride leersysteem zeevaart | Maritiem Nederland
Nieuws
Jan Willem Janné en Gert Jan Huisink namen de cheque in ontvangst.

Twee ton subsidie voor hybride leersysteem zeevaartRedactie | dinsdag 3 december 2019
Arbeidsmarkt

Een consortium bestaande uit Boomsma Shipping, JR Shipping, Van Wijngaarden Marine Services en 1 Ocean Coöperatie investeren in ‘de eerste Learning & Intelligence Support App (LISA) voor de zeevaart. Voor het initiatief ontvingen zij op 2 december een financiële injectie van twee ton van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

“We ontwikkelen een sectorbreed hybride leersysteem onder de naam LISA: een Learning and Intelligence Support App", zegt Jan Willem Janné van Van Wijngaarden. "Dit is een manier van leren op basis van gedragswetenschappelijke inzichten uit intrapreneurship, game based learning en peer‐to‐peer learning.”

Ton Boomsma van Boomsma Shipping: “We zijn bijzonder verheugd met deze financiële injectie van het ministerie. Daarmee kunnen we de applicatie verder ontwikkelen en een community creëren waar onze collega’s op een leuke en slimme manier hun kennis kunnen verhogen.”

Harm Mulder van JR Shipping is vooral enthousiast over de goede samenwerking binnen het consortium. “LISA vloeit voort uit de Maritime24 events van 1 Ocean. De bereidheid om onderling kennis te delen en elkaar te helpen is uniek. Met LISA wordt dit voor alle maritieme professionals toegankelijk.”

Initiatiefnemer Gert Jan Huisink van 1 Ocean kan niet wachten tot LISA live gaat. “Onze eigen community vormt nu de test-omgeving voor LISA. De komende maanden gaan we die stap voor stap omvormen. Geïnteresseerden kunnen zich registreren op www.1ocean.nl. Dit project doen we met elkaar, iedereen is welkom.”

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland