Twee Nederlandse infrastructuurklussen voor Boskalis | Maritiem Nederland
Nieuws
De overnachtingshaven biedt voorzieningen voor de scheepvaart, zoals een auto-afzetsteiger en walstroom.

Twee Nederlandse infrastructuurklussen voor BoskalisRedactie | maandag 7 december 2020
Binnenvaart, Baggeren

Boskalis heeft in Nederland twee infrastructuurprojecten aangenomen met een gecombineerde contractwaarde van 75 miljoen euro.  Naast de bouw van een nieuwe overnachtingshaven bij Spijk aan de Waal gaat het om de herinrichting van de provinciale weg N241 in Noord-Holland.

Op de rivier de Waal in het grensgebied met Duitsland gaat Boskalis in opdracht van Rijkswaterstaat een nieuwe haven realiseren. Deze overnachtingshaven voor binnenvaartschepen wordt aangelegd in Spijk nabij Lobith en zal de veiligheid en bereikbaarheid vergroten.

Voor dit project zal Boskalis zo'n drie miljoen kubieke meter grond verzetten door middel van een kleine snijkopzuiger en grondverzetmaterieel. De werkzaamheden beginnen in de eerste maanden van 2021 en worden medio 2023 afgerond. Door de toepassing van duurzame biobrandstof zorgt dit project voor een CO2-reductie van ruim 50 procent.

Verleggen drinkwaterleiding

Daarnaast gaat Boskalis de provinciale weg N241 herinrichten. Dit door de Provincie Noord-Holland en PWN gegunde project omvat naast een verbreding van de weg tevens het verleggen van een drinkwaterleiding en de realisatie van diverse voorzieningen om de veiligheid van de weggebruikers te vergroten. Dit project kent een planuitwerkingsfase en een realisatiefase met een verwachte oplevering eind 2024.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Betabanen

Partners Maritiem Nederland