Twee grote orders voor kraanschip Sleipnir | Maritiem Nederland
Nieuws
In mei was Heerema nog optimistisch toen de eerste orders voor kraanschip Sleipnir binnenkwamen (foto: HMC)

Twee grote orders voor kraanschip SleipnirTerwijl de bouw van ’s werelds grootste halfafzinkbare kraanschip Sleipnir nog in volle gang is, heeft Heerema Marine Contractors de eerste orders reeds binnen. Het betreft de transport- en installatiewerkzaamheden voor twee aardgasplatforms in de Middellandse Zee en de Noordzee.

De naam Sleipnir is niet toevallig gekozen. In de Noorse mythologie is het een achtbenige, oersterke en snelle hengst. Met een lengte van 220 meter, een breedte van 102 meter, een werkdek van 12.000 m2, een operationele diepte van 12-32 meter en twee Huisman-kranen van 10.000 ton, doet het kraanschip zijn naam eer aan. Momenteel is de Sleipnir in aanbouw bij scheepswerf SembCorp in Singapore.

Na de oplevering in 2019 gaat het kraanschip aan de slag in de Middellandse Zee. Het gaat om installatiewerkzaamheden voor het aardgasveld Leviathan voor de kust van Israël. Hierna vaart de Sleipnir, die beschikt over acht dual-fuelmotoren voor LNG en laagzwavelige dieselolie (MGO), door naar de Noordzee. Voor het Deense Maersk Oil verzorgt het kraanschip van Heerema de opbouw van het productieplatform en de bemanningsverblijven voor Tyra Future gasveld.

Volgens een woordvoerster van Heerema is het niet uitzonderlijk dat olie- en gasbedrijven al voor de oplevering contracten afsluiten. “Het is natuurlijk positief dat onze klanten vertrouwen hebben in de Sleipnir, zelfs met huidige lage olie- en gasprijzen.” Naast de olie- en gasproductie wil Heerema het nieuwe vaartuig ook gebruiken voor ontmanteling van oude productieplatforms en offshore windturbines.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland