Twee Boskalis-projecten voor versterking IJsseldijken | Maritiem Nederland
Nieuws
Tussen Zwolle en Olst gaat Boskalis de IJsseldijk over bijna dertig km versterken.

Twee Boskalis-projecten voor versterking IJsseldijken

Redactie | woensdag 22 juli 2020
Baggeren

Boskalis gaat twee dijkversterkingsprojecten uitvoeren aan de IJsseldijken. Het gaat om de projecten IJsseldijk Zwolle-Olst en Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard. De projecten maken deel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma waarin het Rijk en Waterschappen samenwerken om Nederland te beschermen tegen overstromingen. 

Tussen Zwolle en Olst gaat Boskalis in opdracht van het Waterschap Drents Overijsselse Delta de IJsseldijk over een afstand van bijna dertig kilometer versterken. De dijk beschermt de bewoners van Salland tegen water uit de IJssel en tegen overstromingen vanuit het IJsselmeer bij noordwesterstorm.

In opdracht van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard versterkt Boskalis de IJsseldijk bij Krimpenerwaard over een afstand van tien kilometer . De dijk moet bescherming bieden tegen hoogwater en overstromingen van de Hollandsche IJssel en beschermt ruim 200.000 bewoners en de economische waarden van het achterland. Boskalis voert dit project uit in joint venture met Van Hattum en Blankevoort.

Doorlooptijd tot 2026

Beide projecten kennen een planuitwerkingsfase en een realisatiefase met een totale doorlooptijd tot en met 2026. Naast deze projecten uit het nationale Hoogwaterbeschermingsprogramma werkt Boskalis in dit kader samen met partners aan de versterking van de Markermeerdijken. Eerder dit jaar heeft de maritieme aannemer de versterkingen van de Houtribdijk en de Waddenzeedijk Eemshaven-Delfzijl succesvol afgerond. De nieuwe projecten vertegenwoordigen een contractwaarde van circa 200 miljoen euro voor Boskalis.

Partners Maritiem Nederland